Tiltalt i voldtægtssag: Hun sagde hverken ja eller nej

Bo Lundgaard 

Fire tiltalte erkender de seksuelle handlinger, men nægter at der er tale om voldtægt

HERNING Det blev kun til en enkelt afhøring, da retssagen mod fire mænd fra Herning, der er tiltalt for flere voldtægter, tirsdag tog sin begyndelse.

Det var en 25-årig mand, der sammen med de tre andre på 22, 25 og 26 år havde været til stede i en lejlighed i Holtbjerg, hvor en 19-årig kvinde fra Holstebro blev udsat for adskillige overgreb.

Manden erkendte, at der havde fundet seksuel samkvem sted. Men han nægtede pure, at der skulle have været tale om voldtægt.

- Hun sagde hverken ja eller nej. Der er var en hyggelig stemning. Hun lagde sig helt frivilligt og gav både J og M et blowjob, så jeg undrede mig ikke over, hvad der foregik, sagde den 25-årige, der optog flere videoer af begivenhederne i lejligheden. Videoerne blev i dag afspillet for nævninge og dommere i retten, hvor 40 tilhørere var mødt op for at overvære sagen.

Den 25-årige lod forstå, at han gik frem og tilbage mellem stuen og køkkenet, hvor han røg cigaretter og spiste kage uden selv at deltage i de seksuelle akter – ud over på et tidspunkt at klappe den forurettede i bagen.

Samtlige tiltalte, der er af anden etnisk herkomst end dansk, blev anholdt dagen efter, da den 19-åriges veninde anmeldte voldtægten til politiet. Alle har således siddet varetægtsfængslet siden 9. december i fjor.

Retssagen fortsætter i dag og varer frem til 31. august, hvor der ventes dom i sagen.

Læs mere i Herning Folkeblad og her på sitet senere i dag.