Søndagshygge på Frilandsmuseet

Så kan du så småt begynde at pakke lemonader, leverpostejsmadder eller andre lækkerier i madkurven. Søndag er det tid til søndagsfrokost på Frilandsmuseet Herning

TRADITION Medbring familien og madkurven og tag på søndagsudflugt 12. august klokken 12, når Frilandsmuseet Herning traditionen tro holder søndagsfrokost i det grønne for hele familien.

I løbet af eftermiddagen kan man prøve kræfter med både uldaktiviteter og rebslagning, gamle lege, ligesom man kan lære at snitte på snittebænken. Desuden vil det være muligt at slå et slag af med hosekræmmeren, der i dagens anledning medbringer sin uldbylt, som er spækket med tekstile varer fra Tekstilmuseet.

På gårdspladsen foran stuehuset underholder et spillemandsorkester med autentisk spillemandsmusik, mens Landsbylaugets medlemmer gerne viser rundt i de historiske huse og i den populære udstilling om livet på Jens Nielsens bondegård.

Man kan også møde biavleren, der fortæller om biavlens betydning for lokalegnen og demonstrerer slyngning af honning, som der vil være smagsprøver på.

Smagsprøver på brød
I år fejrer Frilandsmuseet, at den gamle smedje fra Fjelstervang har fået nyt stråtag. I den anledning vil Landsbylaugets tækkemand demonstrere tækkearbejdets ædle kunst, ligesom der vil være en mindre udstilling af gammelt tækkeværktøj.

I smedjen kan man opleve smedenes arbejde med jern over den gloende ild, og som noget ekstraordinært vil museets arkæologer demonstrere jernudvinding, ligesom der vil blive afholdt en økseworkshop.

Senere på eftermiddagen tænder museet op i den gamle bageovn og bager landsbybrød, som der vil være smagsprøver på, ligesom man kan smage på de hjemmelavede kryddersnapse, som Uldjydernes Bjesklaug medbringer. Herning Husflid deltager i øvrigt også i arrangementet med blandt andet demonstration af trædrejning.

Til søndagsfrokosten vil der være mulighed for at købe kaffe og the, saftevand, chokoladecookies og bolsjer.

Hvis solen ikke er i søndagshumør, så rykker hele arrangementet indenfor.