Skolebørn skal i trafiktræning

Både de yngste og de ældre skolebørn har brug for at lære, hvordan de går og cykler sikkert i trafikken, og der er hjælp at hente til forældrene

Trafiksikkerhed Trafikken kan opleves som både uforudsigelig og voldsom, når man er barn og ikke har samme udsyn og overblik som en voksen. Derfor vil det være en hjælp for børnene, hvis forældre eller bedsteforældre bruger nogle af feriens sidste dage på at træne skolevejen med de yngste børn, før skolen begynder i næste uge, skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

- Trafiksikkerhed kan hverken læres på bagsædet af en bil eller ved at kigge i en bog. Den konkrete øvelse er enorm vigtig for børnene, og derfor anbefaler vi, at man bruger nogle dage før skolestart til at gå eller cykle skolevejen med sit barn, for så har man bedre tid til at tale om trafikken undervejs, end når hverdagen begynder, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Børn skal blandt andet lære at aflæse andre trafikanters hensigt og vurdere, hvornår man sikkert kan krydse vejen. Derfor er det vigtigt, at børnene kommer ud i trafikken med en voksen.

Hjælp til forældrene
Hvert år får Rådet for Sikker Trafik mange spørgsmål fra forældre, der er bekymrede for deres barns adfærd og sikkerhed i trafikken. Mange forældre vil gerne høre, hvad de selv kan gøre, så deres barn bliver en mere sikker fodgænger eller cyklist. Forældrene kan for eksempel være i tvivl om, hvordan de bedst lærer deres barn at se sig for eller for eksempel får teenageren til at spænde cykelhjelmen og droppe mobilen, når han eller hun cykler.

Nu kan forældrene få hjælp og svar på mange af deres spørgsmål på en hjemmeside, som Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og Nordea-fonden står bag. På www.sikkertrafik.dk/forældre kan forældre til børn i alderen 0-18 år blandt andet få viden, gode råd og øvelser, der kan hjælpe dem med at gøre deres barn mere sikker i trafikken.

- Der er heldigvis få børn, der kommer til skade i trafikken, og det skyldes blandt andet at forældrene er gode til at passe på deres børn, når de skal ud på vejene. Forældrenes indsats betyder meget, og derfor vil vi gerne give dem en håndsrækning, så de er bedst muligt klædt på til opgaven, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Forældrene kan også tilmelde sig et gratis nyhedsbrev, så de fire gange om året får viden og øvelser, der er tilpasset barnets alder.