Katalog med oplevelser i postkassen

Aftenskolens hundredvis af tilbud lander i 200.000 postkasser i disse dage. Der er en stigende tendens til, at kunderne vil have eventforløb og oplevelser

PROGRAM Det er ikke kun tøj, der er kommet ud af tekstilindustrien i Midtjylland. I 50’erne eksploderede tøjproduktionen og skabte både udvikling og identitet til et helt område. Mænd og kvinder blev ansat på fabrikkerne eller startede deres egne produktioner op i kældre og baghuse, mens helt nye livsvilkår opstod af sømmene fra de snurrende symaskiner. Udflugten, hvor man kan høre nærmere om den udvikling, hedder »Den midtjyske tekstilindustri« og er ét af cirka 500 tilbud i AOF’s efterårskatalog, der bliver delt ud postkasserne i disse dage.

- Der er meget stor interesse for guidede ture og events, hvor vi har sørget for alle de praktiske foranstaltninger, så folk bare kan møde op og være med, siger Hanne Balo, der er aftenskoleleder.

Klogere på verden og sig selv
Det er især guidede ture i Midtjylland, der trækker kunder til med for eksempel rundvisning på affaldscentret i Lisbjerg, en overnatning for mænd i naturen i Silkeborg og en bæversafari i Lemvig.

- Vi har også en tur til stranden ved Juelsminde for at se på strandsten og høre deres historie. På turen er guiden Inga Sørensen, der er uddannet geolog, siger Hanne Balo og fortsætter:

- Vi har et hav af sprogkurser og kreative tilbud blandet med selvudvikling, motion og foredrag. Det er vores vision at gøre folk klogere i deres fritid - på verden og på sig selv.

Efterårstilbuddene byder også på pilgrimsvandringer med enkelthed og stilhed, rideture i skoven for begyndere og en aktiv dag på Tunø inklusiv yoga og traktortur.

Hvis man er blevet nysgerrig, kan man se mere hjemmesiderne på herning.aof.dk og ikast.aof.dk.