Foto: Colourbox

DMI advarer: Vindstød af storm- og orkanstyrke på vej i morgen tidlig

Kim Stoltenberg Hansen 

En sommerstorm er vej. Rammer Vestkysten i morgen tidlig

HERNING DMI har udsendt en advarsel om vindstød helt op til orkanstyrke. Blæsevejret rammer vestkysten i morgen tidlig. Området ved Søndervig og Ringkøbing bliver ramt ved syv-otte-tiden i morgen tidlig, og her kan vindstødene være særdeles voldsomme, lyder det fra DMI:

»DMI forventer storm 25-27 m/s fra vest, med vindstød af orkanstyrke 33-35 m/s. Vindstød af orkanstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik«, lyder advarslen.

Stormen drager mod vest, og rammer Herning ved otte-ni-tiden. Her er det værste dog gået af blæsevejret, så meteorologerne »kun« forventer vindstød omkring 25-27 meter i sekundet.

Varslet gælder frem til klokken 16, hvor stormvejret ifølge prognoserne skulle have tabt pusten igen.