Roger Waters spiller i Herning i aften

Kim Stoltenberg Hansen 

Pink Floyd-stjernen giver koncert i Boxen

KULTUR Hvis du tænker, at der er godt nok mange smilende, langhårede, midaldrende mænd med en »Dark side of the moon« t-shirt i byen i dag, så er der en naturlig forklaring.

Boxen lægger nemlig gulv til Pink Floyd-stjernen Roger Waters i aften. Det er hans første europæiske turné siden »The Wall Live«, hvor mere end fire millioner fans havde købt billetter den udsolgte verdensturné - og nu kan lokale fans igen opleve rocklegenden i Herning.

Roger Waters gæstede senest Jyske Bank Boxen i juni 2011, og dengang blev de 15.000 billetter revet væk på mindre end to timer. Denne gang er der faktisk endnu ikke helt udsolgt til koncerten, der har titlen »Us + Them«.

Turnéen byder på højdepunkter fra Waters’ karriere med sange fra Pink Floyds bedst sælgende plader samt sange fra hans nyeste album »Is This The Life We Really Want«. Sangen »Us And Them« fra det millionsælgende Pink Floyd-album »The Dark Side of the Moon« lægger navn til turnéens titel.

Roger Waters’ liveshows er berømte for fine visuelle effekter samt god lyd, og han lover noget lignende i aften:

- Vi medbringer et helt nyt show på turnéen. Det vil blive en blanding af materiale fra en lang karriere, sange fra mine år med Pink Floyd, samt nyt materiale - der alt sammen vil være koblet sammen i generelt tema. Det bliver et fedt show, vil jeg godt love. Det bliver spektakulært lige som alle mine shows har været, siger Roger Waters i en pressemeddelelse.

Han kommer fra koncerter i Polen, Italien og England - og et kig på de engelske anmeldelser lover godt. Her får han de fleste steder fire af fem mulige stjerner, og Waters får ros for de veloplagte udgaver af klassikerne, og at han stadig har noget på hjerte. Blandt andet troppede han op i London med et drengekor klædt i Guantanamo-fangedragter og bar selv en grisemaske, der umiskendeligt lignede Donald Trump, mens han råbte, at verden bliver ledet af svin...