FCM kan møde Malmö på vejen til Europa League

Jørn Just Kristensen 

Hvis FCM slår de walisiske mestre, venter enten Malmö eller Videoton fra Ungarn i playoff-runden til Europa League

FODBOLD Vejen til gruppespillet i Europa League ligger nu fast for FC Midtjylland.

Hvis de danske mestre vinder over The New Saints fra Wales i tredje kvalifikationsrunde, skal »ulvene« op imod taberen af opgøret mellem svenske Malmö FF og ungarske Videoton i playoff-runden til Europa League.

Malmö og Videoton mødes allerede i morgen i det første af to opgør i Champions League-kvalifikationens tredje runde, hvor taberen altså ryger over i Europa League-kvalifikationen efterfølgende.

FC Midtjylland har aldrig mødt Malmö FF i europæisk sammenhæng, men de to klubber spillede faktisk træningskamp mod hinanden på Vildbjerg Stadion i slutningen af juni. FCM vandt 2-1 ved den lejlighed.

Videoton og FCM krydsede derimod klinger i Europa League-kvalifikationen i sæsonen 2016-17. Dengang vandt FCM efter forlænget spilletid i returkampen på MCH Arena. Dengang vandt FCM 1-0 i Ungarn, men tabte 0-1 på MCH Arena i den ordinære tid. I den forlængede spilletid udlignede Filip Novák og sikrede FCM avancementet.

Malmö FF er regerende svenske mestre, men er i gang med en sløj sæson i Sverige, hvor sæsonen følger kalenderåret. Malmö er aktuelt nummer seks i Allsvenskan. Truppen tæller tre danske spillere i form af Søren Rieks, Anders Christiansen og Lasse Nielsen. Malmö har i øvrigt den tidligere FCM-keeper Johan Dahlin som førstevalg i målet.

Videoton - eller MOL Vidi FC som klubben denne sommer skiftede navn til af sponsormæssige årsager - er regerende ungarske mestre og har fået en fin start på den nye sæson med en sejr og en uafgjort efter to runder.

Holdets måske mest kendte profil er sidste sæsons topscorer, Danko Lazovic. Den 35-årige angriber har spillet 47 A-landskampe for Serbien og har en fortid i blandt andet PSV Eindhoven og Zenit Skt. Petersborg.

Hvis FCM vel at mærke slår The New Saints og kommer til playoff-runden, er der udekamp torsdag 23. august i enten Sverige eller Ungarn og returkamp ugen efter - torsdag 30. august - på MCH Arena.