Ung forsvarer header FCM til sejr

Jørn Just Kristensen 

21-årige Rasmus Nicolaisen fra Aulum blev den store helt for FCM, da han med to hovedstødsmål vendte nederlag til sejr i Vejle

FODBOLD I 75 minutter var der meget lidt at klappe over for FC Midtjyllands mange medrejsende fans til lørdagens udekamp mod Vejle.

Mestrene var bagud 0-1 mod oprykkerne, og FCM skabte stort set ingen chancer.

Men så kom stjernestunden for Rasmus Nicolaisen. Den 21-årige midterforsvarer fra Aulum steg til vejrs og pandede et godt hjørnespark fra Jakob Poulsen i nettet til 1-1 med 11 minutter tilbage af kampen.

Bare fem minutter senere gentog det billede sig. Hjørnespark fra Jakob Poulsen og Rasmus Nicolaisen kom igen flyvende højest af alle og headede bolden i nettet.

Og da FCM først var kommet i gang, kunne mestrene ikke stoppe. Tre minutter efter 2-1-scoringen suste Mads Døhr Thychosen af sted i en kontra mod sin barndomsklub, Vejle, og scorede til 3-1. Vejle-keeper Pavol Bajza havde begge hænder på skuddet, men bolden gik op i en bue og dumpede ned i nettet.

Opgøret var vendt på hovedet. En sløj FCM-dag endte pludselig med, at ulvene blev det første hold til at slå Vejle i denne sæson.

Vejlenserne var ellers kommet i front efter 17 minutter af første halvleg, da Allan Sousa brændte et straffespark på FCM-keeper Jesper Hanen, men brasilianeren scorede på returen.

FCM blev formentlig snydt for et straffespark i slutningen af første halvleg, da Mads Greve satte hånden på et skud fra Frank Onyeka. Det var en af ganske få FCM-afslutninger i den første time af opgøret.

Sejren betyder, at FCM midlertidigt rykker op på førstepladsen i Superligaen, indtil en stribe øvrige hold spiller i morgen.