Et glædeligt gensyn med kunstner Marius Jonutis’ værker på sygehuset i Herning

Mathilde Bach callesen 

Den litauiske kunstner Marius Jonutis udstiller igen på Regionshospitalet Herning. Torsdag 9. august er der fernisering på udstillingen, hvor kunstneren deltager

KUNSTUDSTILLING I den kommende tid kan man opleve den litauiske kunstner Marius Jonutis’ farverige værker i vandrehallen på Regionshospitalet Herning. Udstillingen åbner torsdag 9. august, hvor Kunstforeningen 2211, også kendt som sygehusets kunstforening, inviterer til fernisering. Kunstneren bag værkerne Marius Jonutis vil selv deltage i ferniseringen, og han får selskab af den litauiske ambassadør i Danmark Ginte Damusis, som skal åbne udstillingen.

Et glædeligt gensyn
Kunstner Marius Jonutis, der er kendt som kunstmaler, træskærer, skulptør, grafiker, børnebogsforfatter samt illustrator, har før haft nogle af sine værker udstillet på Regionshospitalet Herning. Det var tilbage i foråret 2017.

- Selvom vi har haft en udstilling med kunstneren før, så er det virkelig værd at lave endnu en udstilling med hans værker. Det er desuden helt nye værker, så der er ingen gengangere fra sidst, han udstillede, siger Henny Rønnow fra kunstforeningen.

Ved ferniseringen til sidste års udstilling, deltog kunstneren desværre ikke selv i åbningen på grund af sin 52-års fødselsdag. Men denne gang har kunstforeningen 2211 fået datoen til at passe med kunstnerens kalender. De fremmødte til ferniseringen får derved mulighed for at møde manden bag de mange værker, der skal pynte på sygehuset i Herning i både august og september.

Under ferniseringen vil Herning Kirkes berømte organist Kristian Marius Andersen spille, mens gæsterne kan nyde udstillingen og et enkelt glas. Ferniseringen foregår klokken 16.00 til 17.30, hvor alle er velkommen.