Ugens visit: Specialiteter til et fuldendt ostebord

Mathilde Bach callesen 

Ugens Visit besøger i denne uge specialbutikken »Ostemesteren« i Østergade, som har alle lækkerier til et fuldendt ostebord

SPECIALBUTIK Der er en hel time til, at Ostemesteren åbner denne formiddag, da Herning Bladet kigger forbi, men 51-årige Charlotte Hviid Christensen, der er indehaver af specialbutikken, har allerede åbnet dørene til butikken. Caféborde og stole bliver sat uden for butikken ved siden af et skilt med teksten »Sulten for sjov. Kom og sæt dig og nyd en lækker tapasbåd«. Desuden står der skilte med dagens gode tilbud på diverse oste. Sidst men ikke mindst er der på butiksfacaden en besked til den nysgerrige herningenser »smag før du køber«.

- Når du kommer herind, kan du få lov at smage mere end den ost, du kom for, siger Charlotte Hviid Christensen og fortsætter:

- Her får kunderne en oplevelse ud over det sædvanlige. De får fortællinger om ostene, og de kan få lov til at smage dem. Desuden kan kunderne blive vejledt i nye smagsoplevelser. Måske kunderne finder et alternativ til den ost, de i forvejen godt kan lide, siger indehaveren.

Hjemmelavede specialiteter
De 120 forskellige oste i køledisken får selskab af butikkens hjemmelavede specialiteter, mens Charlotte Hviid Christensen klargør butikken. Syltede løj, syltede valnødder og rødvinsmarinerede rosiner. Bag disken hænger pølser og skinker, som eksempelvis kan supplere ostene og de syltede lækkerier på et tapasfad.

- Det er vigtigt, at man kan købe tilbehøret her hos os. Og hvis nogle ikke er de store oste-spisere, har vi også noget til dem. Vi sælger pølser og skinke i skiver, siger Charlotte Hviid Christensen. På den måde kan man fuldende et ostebord eller en tapastallerken, når man smutter ind forbi Ostemesteren.

Det er vigtigt for Charlotte Hviid Chistensen, at der bliver hygget om kunderne, når de slår vejen forbi. Derfor er der ofte smagsprøver fremme på disken, og når den stærke ost er bliver stillet frem, sker det også, at kunderne kan få en lille snaps at skylle ned med. Snaps, olier, marmelade og lemonader kan man også finde på hylderne i butikken.

- Flere og flere folk kommer for at få lavet en gavekurv med specialiteter, siger Charlotte Hviid Christensen, der har fokus på, at butikkens produkter skal være kvalitetsvarer.

Fast kundekreds
Åbningstiden nærmer sig, mens solens stråler brager igennem skyerne - og butikken er efterhånden klar til at lange oste og specialiteter over disken. Det er omkring syv måneder siden, at Charlotte Hviid Christensen for første gang slog dørene op til specialbutikken Ostemesteren i Herning.

- Nyhedsinteressen var stor, da vi lige åbnede butikken, men siden da er interessen desværre faldet lidt, siger hun og fortæller, at hun gerne vil vise, at butikken stadig er her, så Ostemesteren ikke går i glemmebogen hos herningenserne.

Men Charlotte Hviid Christensen, som også driver forretningen »Ostemesteren« samt tilhørende café i Struer, holder humøret og modet højt, selvom nyhedsinteressen har været dalende.

- Hvis man ikke går ind i det med åbne øjne, så kommer man til at slå sig. Man skal være realistisk, når man åbner en butik, og det tager altså tid at få gang i en forretning, siger indehaveren, som glæder sig over de mange positive kommentarer, hun har fået med på vejen af kunder.

- Mine faste kunder siger, at man godt nok har manglet en ostebutik i Herning. Så der er ingen tvivl om, at det hos nogle har været savnet, siger Charlotte Hviid Christensen, som håber, at der kommer mere gang i butikken, når sommerens varme har lagt sig.