Frivillige skal være et lokalt holdepunkt for sårbare børnefamilier i Herning

Mødrehjælpen søger frivillige, som vil være med til at starte lokalforening i Herning og holder informationsmøde torsdag 9. august for interesserede

ILDSJæLE Mødrehjælpen åbner lokalforening i Herning. Lokalforeningen kommer til at repræsentere Mødrehjælpen i lokalområdet og er båret af frivillige, som blandt andet skal lave aktiviteter for børnefamilier og gravide samt drive en butik med velholdt børnetøj og -udstyr.

- Vi ved fra vores andre lokalforeninger, at det gør en stor forskel i familiernes liv, når frivillige møder dem i øjenhøjde og har lyst til at skabe rammerne for gode familieaktiviteter og oplevelser eller støtter op om, at børn kan holde børnefødselsdag med vennerne. Vi glæder os meget til at kunne tilbyde det samme holdepunkt til børnefamilier i Herning, siger Lone Sørensen, der er frivilligkonsulent i Mødrehjælpen, i en pressemeddelelse.

Frivillige søges
Mødrehjælpens lokalforeninger bliver drevet af frivillige. Lokalforeningen i Herning er i sin begyndelse, og derfor søger Mødrehjælpen lokale ildsjæle, der har lyst til at være med til at starte lokalforeningen.

- Det er en unik mulighed for at få erfaring med at starte en forening fra bunden, få indflydelse på foreningens arbejde og samtidig gøre en forskel for gravide og børnefamilier i sårbare situationer i lokalområdet. Vi håber, at mange har lyst til at være med i den spændende opstart, siger Lone Sørensen.

Hvis man er nysgerrig på, om man måske vil være frivillig og med til at starte lokalforeningen i Herning, kan man tage til informationsmøde torsdag 9. august klokken 19.00. Det foregår hos Frivilligcenter Herning.

Butik med tøj til børn
En central del af arbejdet i Mødrehjælpens lokalforening i Herning er at åbne og drive en butik med genbrug til børn. Men det er endnu ikke bestemt, hvor butikken skal ligge.

- Butikken er en vigtig del af lokalforeningen. Overskuddet fra butikken går direkte til lokale aktiviteter for børnefamilier og til Mødrehjælpens landsdækkende, professionelle rådgivning. Derfor hører vi også gerne fra frivillige, der vil bruge deres erfaring med butiksarbejde til at drive butikken og fra frivillige, der har lyst til at stå i butikken, siger Lone Sørensen.