Nye oplevelser på Tekstilmuseet

Hos Tekstilmuseet kan man fra 4. august opleve en ny udstilling, og 5. august er der rundvisning i »Made in Midtjylland«

aktivitet Der er på søndag 5. august mulighed for at komme tættere på historien om Midtjylland og tekstilindustrien. Det sker, når Tekstilmuseet inviterer til rundvisning i udstillingen »Made in Midtjylland«.

Mens det meste tøj i dag er lavet på den anden side af kloden, er det ikke længe siden, at Midtjylland var centrum for en omfattende tekstilproduktion, skriver museet i en pressemeddelelse. Udstillingen viser, hvordan tekstilproduktionen eksploderede i 1950’erne, skabte jobs og vækst og fik det midtjyske til at boome.

Det er museets guide, der står for rundvisningen hjulpet godt på vej af museets frivillige, der viser maskinerne i aktion.

Rundvisningen varer en time, og den begynder klokken 13.30. Der er et begrænset antal pladser til arrangementet, som fordeles efter først-til-mølle.

Snørklede snoninger
Du kan på Tekstilmuseet fra lørdag 4. august også gå på opdagelse i den nye udstilling »Snørklede snoninger i grønt«. Udstillingen er lavet af foreningen »Seriøs strik... for sjov«, der under årets emne har inviteret medlemmerne til at lade sig inspirere af naturen. Det er 11. gang foreningen udstiller, og denne gang kan man opleve over 25 genstande, hvoraf nogle er individuelle projekter, mens andre er skabt i fællesskab.

Foreningen har til formål at sætte fokus på håndstrik som et seriøst tekstil håndværk. Hvert år fremstiller medlemmerne derfor nye og spændende arbejder ud fra årets emne. Udstillingen kan opleves frem til 2. september 2018.

Hvis man også selv er glad for at strikke - eller bare har lyst til at prøve kræfter med strikketøjet, inviterer »Seriøs strik... for sjov« sammen med Museum Midtjylland til strikkeevent søndag 19. august. Her er der mulighed for at møde medlemmerne i foreningen og prøve kræfter med at strikke, eller man kan blot sidde i fællesskab og nyde sit eget håndværk og strikkeglæden.