Kom med bag om pi-manden fra Snejbjerg

Mikkel Korsgaard Christensen 

Tidligere på året blev René Jørgensen fra Snejbjerg kendt for sit pi-projekt på YouTube, men han har gang i en masse andet. Herning Bladet har besøgt pi-manden fra Snejbjerg

OPFINDSOMHED - Der er han igen. Det er pi-manden. Sådan lød det under en pause af 40-50 nordmænds skønsang af »Sweet Caroline« på en af de lune forårsaftener i Østergade midt under VM i ishockey. 32-årige René Jørgensen fra Snejbjerg var på vej ind på Piano Bar. Da han kom ud med en iskold fadøl og satte sig til rette, var vi flere, der vendte hovederne og kiggede over mod ham. Få dage forinden havde han afsluttet sit pi-projekt på Youtube. Et projekt, som begyndte på den internationale pi-dag i 2015.

Den dag i 2015 læste René Jørgensen tallet pi op på YouTube med én decimal bagefter, og sådan blev det ved med et ciffer hver gang, indtil han indstillede projektet 5. maj 2018. Projektet gik viralt gennem videotjenesten YouTube, hvor René Jørgensen uploadede videoer af sig selv. Nøgen, mens han lavede engle i sneen. I et teater i Glasgow. Og mens han kogte det perfekte blødkogte æg ved hjælp af pi. På denne majaften hvor hele byen festede og levede i en verden af sommer, eufori og en masse glade turister, havde René Jørgensen også netop været i Herning Folkeblad, hvor en god, gedigen historie belyste hans - efter eget udsagn - ret absurde projekt. Men hvem er René Jørgensen egentlig udover at være den velkendte pi-mand? Herning Bladet har besøgt ham på Herning Højskole, hvor han arbejder. For udover at være god til tal og i besiddelse af en god portion humor, er René Jørgensen også iværksætter, direktør og Saab-entusiast.

Succesfuld webudvikling
René Jørgensen driver selskabet Kameli, som har fire grene under sig. Den mest velkendte er skolemad.nu, som hjælper skoler og madleverandører med at få en god og stabil skolemadsordning.

- Jeg har hele mit liv været interesseret i it og i webudvikling. I skolemad.nu sidder vi i dag fire mand på kontoret med hver vores opgaver. Under mit selskab Kameli driver jeg også siden Nrpla.de, hvor man kan søge informationer på biler ved både at indtaste nummerpladen og stelnummeret, forklarer René Jørgensen, som supplerer sig selv:

- Projektet begyndte ved, at en kunde havde brug for de tekniske informationer i sit websystem, og i dag er der mange, som køber adgang til vores database. Systemet har givet os mange sjove oplevelser som eksempelvis nummerpladegenkendelser til adgangskontrol, så registrerede nummerplader kan få adgang til automatiske porte via nummerpladescanning, fortæller René Jørgensen. Derudover sælger han infoskærmløsninger til virksomheder i hele landet.

- Det oprindelige udgangspunkt i mit selskab - Kameli - var webudvikling for virksomheder, og det gør vi også stadig. Vi hjælper virksomheder med at udvikle webløsninger i den lidt tungere klasse, hvor der er behov for funktioner, der ikke findes i eksisterende løsninger.

Kan du give et eksempel på det?
- Ja. Blandt andet systemet bag Vildbjerg Cup hvor alt fra tilmelding, betaling og hvor deltagerne skal sove, til hvor deres vasketøj skal afleveres, det styres af et system, vi har udviklet til dem.

Mallorca og svenske biler
René Jørgensen bor i dag i Snejbjerg, men han er oprindeligt fra Lind. Her er han ansvarlig for ungdomsklubben, hvor han er med til at planlægge en god del af klubbens arrangementer blandt andet computerparty nogle gange om året.

Når René Jørgensen ikke udvikler it, arbejder eller tænker på 3,14, har han en stor forkærlighed for gamle biler af mærket Saab.

- Min far og jeg skal kaste os over Saab-projektet igen inden længe. At lave pi-projektet var faktisk meget krævende at få passet ind, og efterfølgende stod den da også på en impulsiv ferie til Mallorca, forklarer René Jørgensen, der tænker tilbage på et skævt forår med medieomtale - som kombineret med en iskold fadøl under VM-folkefesten med undertegnede som beskuer - gav anledning til denne lille sommerhistorie om pi-manden og iværksætteren fra Snejbjerg.