Champions League-exit for FCM

Ole Bitsch 

FC Midtjylland fik kun 0-0 i hjemmekampen mod Astana

FODBOLD Årets Champions League-eventyr er slut for FC Midtjylland.

Onsdag aften måtte de forsvarende danske mestre nøjes med 0-0 i hjemmekampen mod FC Astana fra Kasakhstan. Da det første opgør i Astana sluttede med en sejr på 2-1 til kasakhstanerne, er »ulvene« ude af Champions League-kvalifikationens anden runde.

FC Midtjylland indledte aftenens opgør i Herning med et højt pres og stor aggressivitet, men efter et kvarter uden mål og udbytte, faldt intensitet hos hjemmeholdet, der måtte sande, at gæsterne fik organiseret sig og hevet tempoet ned på MCH Arena.

FCM-mandskabets altoverskyggende problem mod Astana var den manglende evne til at skabe chancer. Kun via dødbolde - frispark, lange indkast og hjørnespark - fik værterne sørget for ravage i den europæiske match, der havde samlet 8731 tilskuere på stadion.

I første halvleg var midtstopperen Kian Hansen tæt på at forære Astana føringen. Et boldtab foran eget felt endte hos angriberen Junior Kabananga, der sparkede første gang. FCM-keeper Jesper Hansen parerede, og målmanden nåede endda også tilbage for at få returbolden fisket væk på målstregen.

FC Midtjylland fik dog kuglen i nettet i begyndelsen af anden halvleg, men målet blev annulleret for frispark mod keeper Nenad Eric, som sammen med den spanske dommer, Juan Martinez Munuera, var særdeles upopulær på lægterne.

Astana spillede kampen igennem med ro, rutine og omtanke. Og det lønnede sig. Faktisk var det også udeholdet, som producerede de klart største muligheder, men Jesper Hansen leverede en fremragende indsats i den midtjyske ramme.

FCM’s mest markante mulighed tilfaldt Marc Dal Hende efter 63 minutter. Et indkast fra Kian Hansen ramte panden på Erik Sviatchenko, der headede Dal Hende fri. Wingbacken sparkede lige over mål med højrebenet.

I slutningen af opgøret sendte cheftræner Jess Thorup både Awer Mabil, Mikkel Duelund og Ayo Simon Okosun på græs, men den offensive satsning til sidst udeblev. FCM skabte simpelthen for lidt. Exit’en fra Champions League-kvalifikationen skubber nu »ulvene« videre til Europa League-kvalifikationen. Her venter vinderen af mødet mellem The New Saints fra Wales og Lincoln Red Imps fra Gibraltar.