Foto: Flemming Hansen

Anklager: Voldtægt i Herning blev filmet

Retssag begynder i august. Anklager kræver mindst fire års fængsel i sagen

HERNING Midt- og Vestjyllands Politi kræver lange fængselsstraffe - minimum fire år til mindst en af de fire mænd - der er blevet tiltalt for voldtægt af en 19-årig kvinde i Herning i december sidste år.

For tre af de tiltalte, som ikke er danske statsborgere, har anklagemyndigheden desuden nedlagt påstand om udvisning med indrejseforbud for bestandigt.

Ifølge anklageskriftet skulle mændene i forening have begået voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje mod den 19-årige kvinde ved at hensætte hende i en tilstand, hvor hun ikke kunne gøre modstand.

Delte film med andre
Voldtægten fandt sted i en lejlighed i Herning, hvor de tiltalte ifølge politiets vurdering skulle have bedøvet kvinden med et ukendt stof og tvunget hende til oralsex og indført forskellige genstande i hendes underliv.

- Der er tale om en art forbrydelse, vi sjældent ser i Danmark. Hovedforholdet i sagen går på, at fire mænd sammen har forulempet en 19-årig kvinde på det groveste. Trods det faktum, at de tiltalte havde dopet kvinden, har vi en detaljeret viden om, hvad hun er blevet udsat for. Og det har vi, fordi de undervejs har filmet og taget billeder af dele af overgrebet og distribueret billedmaterialet via det sociale medie Snapchat, fortæller anklager Iben Ernst Bøttker fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Brev blev opsnappet
De fire tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden 9. december 2017. Det fremgår af anklageskriftet, at en af mændene er tiltalt for under varetægtsfængslingen at have forsøgt at smugle et brev ud af arresten.

I brevet, som blev opsnappet af arrestpersonalet, opfordrer manden et vidne til at afgive falsk forklaring og forsøger desuden at få vidnet og sin egen familie til at true den forurettede til tavshed.

I forbindelse med efterforskningen har politiet fået kendskab til, at voldtægten i december 2017 ikke stod alene. Yderligere tre tilfælde af voldtægt begået i perioden 2013-2017 i Herning indgår i anklageskriftet mod mændene, der er i alderen fra 23 til 26 år.

Første retsmøde 14. august
En af de fire mænd er tiltalt i alle disse tre forhold. I to af sagerne har han begået voldtægten sammen med en af de andre tiltalte.

Sagen vil køre ved Retten i Herning og er berammet til otte retsdage i perioden 14. august til 31. august 2018.

De fire mænd nægter sig skyldige.

-phn