Foto: Jakob Stigsen Andersen

Ild i græsrabat på Dronningens Boulevard

Martin Hove Thomsen 

Brand & Redning MidtVest har haft rigeligt at se til på det seneste - men i dag var der »kun« et par mindre naturbrande. Indtil videre ...

HERNING Kort før klokken 17 blev Brand & Redning MidtVest kaldt ud til en mindre naturbrand i Herning. Indsatsleder Dan Jensen fortæller, at der var gået ild i en græsrabat ved Hotel Scandic Regina i Herning.

- Det var et område på omkring 10 kvadratmeter. Nogle forbipasserende havde klaret det meste, da vi kom, så vi kunne nøjes med at efterslukke, siger Dan Jensen.

Hans bedste bud, på hvad der kan have startet ilden, er et cigaretskod.

Tidligere på dagen - ved 14-tiden - var brandfolkene også ude at efterslukke en tidligere brand fra i går på Varhedevej i Aulum. Så lørdagen bød »kun« på to mindre naturbrande her i omrdået. Og det klager indsatslederen ikke over.

Han fortæller, at der i løbet af både onsdag, torsdag og fredag har været minimum en brand hver dag, som har taget mindst fem timer at få slukket. Men - uden at jinxe - kan der dukke mere arbejde op i løbet af aftenen, hvis det skybrud og den torden, som DMI melder om, finder vej her til. Som det vist allerede nu tyder så småt på, at det gør - med de mørke skyer og tordenbragene i det fjerne in mente.

- Lad os nu se. Sådan et skybrud og noget torden har før startet brande, siger Dan Jensen.