Første sæsonsejr til FCM

Ole Bitsch 

Mestrene vandt 3-1 hjemme over Esbjerg

FODBOLD Så kunne FC Midtjylland endelig synge sejrssangen i denne sæson.

Efter en haltende indledning på Superligaen, der kun gav ét point i de to første kampe, vandt de danske mestre lørdag aften med 3-1 hjemme over oprykkerne fra Esbjerg fB.

Sejren blev grundlagt på en fornem første halvleg, hvor FCM-mandskabet totalt dominerede gæsterne fra det vestjyske.

Inden weekendmatchen på MCH Arena havde cheftræner Jess Thorup skiftet ud på hele seks pladser i forhold til den seneste kamp mod FC Astana fra Kasakhstan.

Det betød, at blandt andre Bubacarr Sanneh, Tim Sparv og Kian Hansen blev sparet. Til gengæld var der startplads og debut til den nyindkøbte svenske back, Joel Andersson. Spilletid var der også til reserver som Rasmus Nicolaisen, Zsolt Korcsmár og Awer Mabil.

Særligt sidstnævnte var en fornøjelse at følge inden pausen, hvor den australske offensivspiller brillerede med sin fart, teknik og glimrende indlæg. Mabil, der i to sæsoner har været udlejet til netop Esbjerg og portugisisk fodbold, udfordrede konstant. Det var også australieren, der fremtvang straffesparket, som Jakob Poulsen scorede på til stillingen 2-0.

Forinden havde en energisk Gustav Wikheim bragt FCM’erne foran, da nordmanden sikkert udnyttede en dyb sukkeraflevering fra Jakob Poulsen.

Esbjerg var kun sjældent farlige i Herning. Oprykkerne sluttede dog første halvleg bedst af via en fremragende scoring fra Lasha Parunashvili, der flugtede reduceringsmålet ind til 2-1.

Anden halvleg var en skuffelse for de 6612 tilskuere. FCM holdt ikke samme niveau som inden pausen, og Esbjerg formåede ikke at sættes sig på spillet.

Gustav Wikheim kreerede to store chancer, men det var først i overtiden, at Frank Onyeka kunne lukke opgøret på en ripost tæt under mål.

Esbjerg nåede at skabe lidt spænding i slutfasen, men sæsonens første FCM-sejr var aldrig helt til diskussion.