SOS Børnebyerne driver både børnebyer, forebyggelse til udsatte familier, lægeklinikker, skoler og børnehaver og træder til med nødhjælp under katastrofer og krig. foto; jacob stærk jacobsen

Sommerposten kommer langvejsfra

I løbet af sommeren kan 438 indbyggere i Herning Kommune se frem til et godt gammeldags brev i postkassen. I brevet er der nyt om det fadderbarn eller den børneby, de støtter via SOS Børnebyerne.

Brev I Herning Kommune kan 438 indbyggere godt holde lidt ekstra øje med postkassen hen over sommeren. For indbyggerne i Herning Kommune er blandt de næsten 40.000 danskere, som i løbet af sommermånederne vil få en ganske særlig nyhed i postkassen. De vil nemlig modtage et brev med nyt om det udsatte barn eller den børneby, de støtter via SOS Børnebyerne. I brevet kan de læse, hvordan det går med barnet eller den børneby, de støtter. Og så vil de modtage et nyt billede af fadderbarnet eller børnebyen, så de kan se udviklingen fra sidste år.

Gør en forskel
Sammenligner man med for bare fem år siden, er det blevet mere populært i Herning Kommune at støtte forældreløse eller udsatte børn i en børneby. For fem år siden støttede 333 indbyggere i kommunen et fadderbarn eller en børneby via SOS Børnebyerne, mens der i år er hele 438 faddere i Herning Kommune. Det er en stigning på 32 procent.

- Det er dejligt at se, at danskerne prioriterer at støtte forældreløse og udsatte børn via SOS Børnebyerne. Mange danskere vælger at støtte organisationer som SOS Børnebyerne, hvor man hjælper ét enkelt barn eller en gruppe af børn for eksempel i en børneby. Når man kan følge barnet eller børnene, så er det nemlig tydeligt at se, at man rent faktisk er med til at ændre et barns liv til det bedre. Det er sommerbrevet et konkret bevis på, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

På landsplan er antallet af faddere også steget. I 2013 havde SOS Børnebyerne 34.184 faddere, mens der i år er 40.000 danskere, der er fadder og hjælper forældreløse og udsatte børn gennem SOS Børnebyerne.

- Det er utroligt at opleve, hvor stor en forskel den enkelte fadder gør for et barn eller en børneby. De forældreløse og udsatte børn, som danskerne hjælper, får muligheden for en uddannelse, så de senere kan bidrage til deres egne lokalsamfund. Som fadder hjælper man altså et barn lige nu og her, men på sigt også deres lokalsamfund, siger Mads Klæstrup Kristensen.