Brandfolk har ekstremt travlt: Seks naturbrande på en eftermiddag

Kim Stoltenberg Hansen 

Det brænder igen og igen på markerne i området. Torsdagens værste brand var i Vildbjerg

HERNING Brandfolkene drøner rundt i pendulfart i området i øjeblikket. Den ekstreme tørke har tredoblet antallet af naturbrande, og i dag var den ekstra slem.

Det fortalte indsatsleder Dan Jensen fra Brand & Redning Midtvest torsdag aften.

- Jeg har været til fem brande i dag, og har haft en kollega, der snuppede en sjette brand, fortæller han.

Indsatslederne i henholdsvis Herning, Skjern og Ikast-Brande plejer at ringe til hinanden og få hjælp i situationer med flere brande, men alle steder har man nu så travlt, at der er en ekstra indsatsleder - en såkaldt »flyver« - der kan træde til, hvis der bliver så travlt, at indsatslederne ikke kan nå fra brand til brand.

Det skete torsdag eftermiddag, hvor brandalarmen bimlede og bamlede i et væk. Destinationerne var Kibæk, Kølkær, Aulum, Herning og Vildbjerg - her futtede en mark af på Elkjærvej.

- Det var værst i Vildbjerg. Her måtte vi have fire stationer i gang og få hjælp af Beredskabsstyrelsen med en tankvogn. Det uhyggeligt tæt på, at ilden fik bredt sig videre til to nærliggende marker. Vi nåede med nød og næppe at få det stoppet - takket været de utroligt dygtige brandfolk. De giver virkelig deres højre arm i øjeblikket, roser indsatslederen.