Ugens Visit: »D’s Pita Bar« langer pitaer, sandwiches og shakes over disken

Mathilde Bach callesen 

Spisestedet »D’s Pita Bar«, der langer pitaer, sandwiches og friskpressede juice over disken, fylder snart et år. Ugens Visit har været et smut forbi

MUMS For et års tid siden var indehaver af D’s Pita Bar 36-årige Ahmed Abde i fuld sving med at gøre butikken klar til åbningen i Herning, I dag smiler han stort over det år, der er gået, hvor butikken har serveret mange pitaer med blandt andet falafel, kylling, oksefilet og lam.

- Det er gået rigtigt fint. Jeg er meget tilfreds. Folk har taget rigtigt godt imod os, siger Ahmed Abde, der for nylig har åbnet en D’s Pita Bar i Holstebro.

Herning var den første by, hvor Ahmed Abde åbnede sit koncept, hvor de laver alt fra bunden. Han mente, at byen manglede et sundere alternativ til de mange spisesteder, som har kebab, burgere og pizzaer på menuen. På menukortet hos D’s Pita Bar finder man blandt andet pitaer, sandwiches, shakes og juicer.

Kunderne vælger selv
Et farverigt udvalg af salater tiltrækker øjets opmærksomhed, når man træder hen til disken. Ord som hjemmebagt og hjemmelavet går igen, når indehaveren fortæller om sit koncept. »Freshly made to go« står der på Ahmed Abdes og medarbejdernes arbejdsuniform.

- Kunderne vælger selv, hvad de vil have i pitabrødet, som er hjemmebagt. Alt er hjemmelavet - lige fra hummus til falafler til dressing, siger Ahmed Abde og fortæller, at det lå lige til højre benet for ham at åbne et madsted. For som han selv siger, »så er han rigtig god til at lave mad«.

En del af konceptet hos spisestedet, der ligger i Søndergade 6, er også, at maden bliver lavet foran kunderne.

- Det hele er friskt. Vi griller kødet og laver pitaerne foran kunderne. Vi har ikke noget at skjule, siger han, idet man kan høre, at der er fuld gang i den i pitabarens åbne køkken.

Det er folk i alle aldre, der kommer forbi for enten at slå sig ned med en menu eller snuppe en sandwich, en shake eller en juice med på vejen.

- Det er alle fra de unge studerende til ældre mennesker, der er kunder hos os. Det handler nok om, at kunden selv får lov til at vælge, hvad de vil have i pitaen, siger indehaveren og fortæller, at favoritten blandt kunderne lige i øjeblikket er en pita med grillet kylling.

Fra mund til mund
Der var en stor interesse for spisestedet, da D’s Pita Bar slog dørene op i september sidste år. Heldigvis er interessen ikke blevet mindre med tiden, fortæller Ahmed Abde.

- Der kommer flere og flere kunder med tiden. Det går fra mund til mund, at vi sælger god mad, og det er den bedste reklame. Nogle gange kommer nye kunder ind i butikken og fortæller, at de har hørt, at man kan få god mad her, siger han med stolthed i stemmen.

At man kan få god mad med dejlig smag hos D’s Pita Bar er også forklaringen bag navnet på spisestedet.

Så hvis man ligesom Herning Bladet har undret sig over, hvad »D’et« i pitabarens navn står for, så lad os få udløst spændingen.

Det står for »Dejlig smag«, så egentlig kan man sige, at spisestedets navn er: »Dejlig smag Pita Bar«, forklarer indehaveren, der håber, at han i fremtiden kan åbne konceptet i flere byer.