Alhuset klar til en ny sæson

Mette Hagedorn 

Det nye program for Alhuset byder på historisk rundvisning, koncerter og højskolemaraton

SÆSONPROGRAM Aktivitetshuset Alhuset i Kibæk er kendt for udflugter, caféaftener, fællesspisning, foredrag, søndagshygge og mange andre aktiviteter, og med et nyt program for 2018-2019 vil man endnu en gang byde på en bred vifte af muligheder for brugerne. Der vil fortsat være caféaften, morgensang, forårs- og nytårsfest, men det nye år byder også på en række nye tiltag.

- I begyndelsen af august er et af de første arrangementer en historisk rundvisning med tidligere borgmester i Aaskov Kommune Christian Rahbæk, der vil tage deltagerne på en rute i Kibæk og fortælle om byens historie. Men vi har også flere nyheder på programmet i løbet af året, fortæller Doris Nielsen, som er daglig leder af Alhuset.

Efterårets og vinterens program byder blandt andet på strikkefestival, modeshow, udflugter og en højskolemaraton-sangdag med Rasmus Skov Boring ved klaveret til en hel dag med danske sange og viser.

- Jeg så højskolesangmaraton på Danmarks Radio tidligere på året, og det var et godt initiativ og en god idé, og jeg tænkte, at det skal vi have i Alhuset. Ud over pianisten træder lokale kræfter også til i løbet af dagen og synger for på skift, fortæller Doris Nielsen.

Kulturaften i Alhuset
Alhuset lægger også rammer til fællesspisning og musikaftner gennem hele sæsonen, og til forårsfesten, der også er kulturaften, er der et nyt navn på plakaten, når viseorkesteret Halfdanskerne gæster Kibæk med deres fortolkninger af Halfdan Rasmussen og Benny Andersen.

- Trioen spiller traditionelle og skæve fortolkninger af gamle og nye viser. Det blev foreslået, at vi hyrede Halfdanskerne, og vi syntes, at det passede rigtig godt til en kulturaften i Alhuset. Det er en koncert, men som med alle vores arrangementer i løbet af året med plads til hygge og god stemning, fortæller Doris Nielsen.