»Ulvene« dukket til allersidst

Thomas Damm 

En fremragende scoring af Gustav Wikheim gav håb mod Astana, der dog sejrede 2-1 på et mål i sidste sekund

FODBOLD FC Midtjylland må rejse de godt 4000 kilometer hjem fra Kasakhstans hovedstad med et nederlag på 1-2 mod FC Astana.

Dermed er drømmen om Champions League-gruppespillet presset allerede efter den første kamp i anden kvalifikationsrunde.

Hjemmeholdet begyndte opgøret på en ujævn kunstgræsbane bedst og kom også foran efter en god halv time på et flot skud fra ungarske Laszlo Klenheisler, der var Astanas helt store profil på midtbanen.

Gustav Wikheim udlignede hurtigt i anden halvleg på en flot solopræstation, hvor han fra venstre side trak ind i banen og afsluttede fornemt. Et vigtigt udebanemål, der længe så ud til at give FCM et næsten perfekt resultat.

Men i dommerens overtid - og ganske få sekunder før slutfløjtet - scorede Laszlo Klenheisler igen på et fornemt skud udefra. Få sekunder tidligere havde Jesper Hansen ellers brilleret med en fornem redning, men Astana bevarede angrebet, og FCM-spillerne var nok for passive.

Dermed blev et super-resultat gjort til et noget mindre godt resultat.

Returkampen spilles på onsdag 1. august klokken 19.00 på MCH Arena. En sejr på 1-0 vil sende »ulvene« videre til tredje kvalifikationsrunde.

FCM-træner Jess Thorup overraskede ved at bruge Simon Okosun i startopstillingen. Han blev dog senere afløst af Frank Onyeka.