FCM sælger tysk guldfugl: Tjener 15 millioner på 20 dage

Kim Stoltenberg Hansen 

FC Midtjylland har solgt Dominick Drexler til FC Köln

FODBOLD Dominick Drexler fik ikke et sekund på banen for FC Midtjylland. Ulvenes tyske offensivprofil, som man denne sommer hentede i 2. Bundesligaklubben Holstein-Kiel for cirka 18,5 millioner kroner, er rejst hjem til Tyskland for at tørne ud for FC Köln. Der var nemlig lige pludselig stor tysk interesse for Dominick Drexler, der i sidste sæson scorede 12 mål og leverede 11 assists for Holstein-Kiel i den næstbedste tyske række.

FC Midtjylland tjener kassen på tyskeren. FCM sælger angiveligt spilleren for cirka 33,5 millioner kroner - og dermed kan man bogføre en nettofortjeneste på 15 millioner kroner på kort tid.

FCM forhandlede først med Bundesliga-klubben Mainz, men de ville ikke betale så meget. I stedet kom nedrykkede Köln på banen - ikke mindst fordi klubben denne sommer hentede Drexlers tidligere træner i Holstein-Kiel, Markus Anfang, som ny cheftræner forud for den nye sæson - og han ville gerne have FCM’s tyske guldfugl tilbage trods det forhøjede prisskilt.

Trænede end ikke med i FCM
Dermed nåede det officielle samarbejde kun at vare 20 dage.

- Det har i lang tid været en speciel sag, hvor vi har gjort alt for at få Dominick til at falde til både som spiller og menneske, men han havde et stort ønske om at blive i Tyskland på grund af sin familie, samt en øget interesse fra tyske klubber, og på den baggrund forsøgte vi at lave den bedst mulige handel, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

Dominick Drexler har i sin tid hos FC Midtjylland været plaget af en rygskade, som den offensive midtbanespiller pådrog sig i oprykningskampen til Bundesligaen med sin daværende klub Holstein-Kiel, og derfor nåede han ikke at træne med de øvrige FC Midtjylland-spillere.

- Selvfølgelig ærgrer det os, at vi ikke får Dominick at se i FCM-trøjen, men vi glæder os til gengæld over, at sagen endte med at give klubben en meget flot økonomisk gevinst. Drexler-sagen er et eksempel på, hvad der kan ske, når man arbejder med mennesker, men jeg synes, vi fandt en fornuftig løsning på en sag, vi helst havde været foruden, siger Svend Graversen.