Prut om prisen i parkeringshuset

Mathilde Bach callesen 

Herning Cityforening og Føtex Herning inviterer igen til bagagerumsmarked. Der er åbnet for salg af pladser.

HANDEL Så er det tid til at finde din indre købmand frem, når Herning Cityforening og Føtex Herning igen inviterer til bagagerumsmarked i parkeringshuset ved Føtex søndag 9. september. Der blev for nylig åbnet for salg af pladser. Til årets første bagagerumsmarked i foråret blev der udsolgt af de i alt 100 salgspladser.

- Jeg håber, at det kommer til at gå lige så godt som til vores bagagerumsmarked i foråret, hvor vi havde fyldt hele P-huset med stande, siger salgschef i Føtex Herning, Rickie Vang Jensen, der fortæller, at det er først til mølle med køb af salgspladser.

Folk sidder i kø
Det er ikke kun god stemning og et hav af salgsboder, der vil være at finde til bagagerumsmarkedet til efteråret.

- Vi tænder op i grillen, så de besøgende har mulighed for at købe pølser og sodavand, siger Ricki Vang Jensen.

Markedet i september åbner en time før, end det plejer - altså allerede klokken ni søndag formiddag. Mens den sidste handel skal gøres inden klokken 14.

- Folk møder alligevel tidligt op om morgenen. Til sidste bagagerumsmarked sad flere i kø ved seks-tiden om morgenen, mens de fleste begynder at gå hjemad ved 14-tiden. Derfor har vi besluttet os for at rykke åbningstiderne, siger salgschefen.

Salgspladserne bliver først fordelt på dagen. Man kan altså ikke reservere en plads på forhånd. Det vil også foregå efter først-til-mølle-princippet.

Et godt formål
Overskuddet fra salgsstandende går ligesom de foregående gange ubeskåret til lokal velgørenhed. Til det første bagagerumsmarked i parkeringshuset sidste efterår gik overskuddet på 3000 kroner til Børneafdelingen på Herning Sygehus, mens overskuddet på 5000 kroner fra forårets marked skal tildeles Kræftens Bekæmpelse, hvilket bliver gjort til Stafet For Livet i august. Hvad overskuddet fra markedet i september skal bruges på er endnu uvist. Men det er helt sikkert, at det skal bruges på velgørenhed i lokalsamfundet.

Bagagerumsmarked i børnehøjde
Mens de voksne må vente i spænding på markedet i september, kan børn allerede nu godt begynde at rydde op på værelset og finde sager, de gerne vil sælge. Søndag 12. august er der nemlig som noget nyt børne bagagerumsmarked i Føtex Parkeringshus. For at være kræmmer denne sommerdag skal man være under 15 år. Salgstandene til dette arrangement er gratis.