Bloggere i duel på Herning-messe

Ved næste måneds Formland-messe skal kendte bloggere og stylister give deres bud på »outdoor-oaser«

INSPIRATION Planter og prydhaver har for alvor vundet indpas på fagmessen Formland i MCH Messecenter Herning, hvor erhvervsfolk finder inspiration til næste sæsons produkter inden for blandt andet design og brugskunst.

Næste Formland-messe finder sted 16.-19. august, og denne gang får udendørs-udsmykning en særlig plads. Det sker på inspirationsområdet »Green Escape«, som også kommer til at danne ramme om en konkurrence. Her vil seks bloggere, stylister og såkaldte influenter dyste i konkurrencen om at skabe den skønneste outdoor-oase. På Formlands åbningsdag vil et dommerpanel bestående af forfatter og foredragsholder Signe Wenneberg, trendekspert og ejer af Eckmann Studio, Anette Eckmann og Stig Lauritsen, havedesigner hos Paradehuset, kåre vinderen.

Vi skal bruge haven mere
Blandt deltagerne finder man blandt andre have-entusiasten Maria Christensen (Livsnyderhaven), stylisten Pernille Riis Frederiksen (Krea_Pernille) og instagrammeren Fie Frøling (Woodlandwhim).

- Jeg glæder mig til at inspirere andre på Formland og være med til at udbrede, at man bruger haven meget mere. I Danmark formår vi ikke at bruge uderummet tilstrækkeligt, og jeg glæder jeg mig til at sætte fokus på, at der ikke skal meget til for at skabe hygge og stemning i haven, siger blogger og instagrammer Maria Christensen, der står bag Livsnyderhaven, hvor hun inspirerer haveinteresserede, og fortsætter:

- Jeg arbejder meget med stemninger og vil gerne hjælpe folk til at fornemme og glæde sig over uderummet. Jeg har masser af idéer klar til GREEN ESCAPE, hvor der kan skabes magi i haven, på terrassen og i orangeriet, så folk får lyst til at bruge haven året rundt, siger Maria Christensen.

Blogger og trendguru
Også på et af messens andre inspirationsområder, »Selected By«, har Formland inviteret nogle af de skribenter, der kommenterer på tidens mode på blogs, i aviser og magasiner. Her skal 10 af branchens influenter fra ind- og udland udvælge deres personlige bud på favoritter og must-haves fra udstillerne på messen.

MCH beskriver i en pressemeddelelse deltagerne som »den verdenskendte interiørblogger Holly Becker (decor8), Sveriges trendguru Stefan Nilsson (Trendstefan), Marlene Marie Møller (Boligcious) og boligredaktør Signe Munk Lund (Alt Interiør)«.

Projektleder på Formland, Mai-Britt Risvig Flyvholm, fortæller om baggrunden for satsningen på bloggere og andre skribenter:

- Stil er personlig og individuel, og vi er meget spændte på at se resultatet, når udvalgte bloggere, stylister og influenter giver deres personlige bud på tidens mest eftertragtede produkter. På Green Escape bliver der skabt små outdoor-universer, og på Selected By har influenter håndplukket deres favoritter, så de besøgende kan hente inspiration til at bruge udstillernes produkter ude i butikkerne og forhåbentlig øge salget med de rigtige varer på hylderne, siger hun.