Ny lokalitet til Kulturfabrikken

jesper wind 

Paradis for skatere lejer sig ind i den tidligere postterminal i Herning

FLYTTEPLANER Skaterne, klatrerne og de andre aktive i Kulturfabrikken har udsigt til nye og større lokaler, for Kulturfabrikken vil flytte ind i den tidligere postterminal på Godsbanevej i Herning.

Bygningen med de 10.000 kvadratmeter ejes af Bo Lyngsøe, der købte erhvervsejendommen med henblik på at huse Kulturfabrikken.

- Jeg kender en, som fortalte, at skaterne manglede et sted at være og som fortalte, at postterminalen her var til salg. Så var jeg til møde med gutterne på Kulturfabrikken. Jeg vi gerne heppe på dem, for det er fint at have sådan noget som Kulturfabrikken her i byen, fortæller Bo Lyngsøe.

Gratis husleje
Kulturfabrikken lejer de 10.000 kvadratmeter fra 1. august i år på en 10-årig lejekontrakt. Frem til nytår slipper de for at betale husleje.

- Jeg vil gerne hjælpe dem. Jeg kan forstå, at de har fået to millioner kroner til at flytte af kommunen. Ikke til drift, sagde Bo Lyngsøe.

Jørgen Christensen, formand for Kulturfabrikkens bestyrelse, fortalte, at nu går de frivillige og venter på at bygge nye ramper til skatere, klatrevægge til klatrerne og træningslokaler til MMA-kæmperne og parkour-folkene, som i dag er i lokalerne på Mørupvej.

- Vi skal starte helt forfra med et nyt skatecenter. Vi har fået at vide af kommunen, at vi til november må lave ramper, men ikke bygge vægge, der kræver byggetilladelser. Der skal først laves en lokalplan for området her ved postterminalen, fortalte Jørgen Christensen.

Med lejekontrakten i hus er næste skridt at få pengene i hus for Kulturfabrikken. Jørgen Christensen fortalte, at man nu skal ud og søge fonde til version 2.0 af Kulturfabrikken.

Bo Lyngsøe har ikke kun købt den 10.000 kvadratmeter store postterminal af PostNord. Han har også overtaget nabobygningen af postvæsnet. Den er på 6000 kvadratmeter. Banedanmark lejer noget af den bygning.

- Jeg har fået henvendelser fra andre mulige lejere. Der er snak om et bowlingcenter, streetfood eller noget helt tredje, men intet er afgjort endnu, fortalte Bo Lyngsøe.