Danmarksmesterskaberne for islandske heste

KONKURRENCE I morgen torsdag 12. juli til og med søndag 15. juli afholdes DM for islandske heste på Landsskuepladsen i Herning. Det er Dansk Islandshesteforening og Rideklubben Tvistur, der indbyder ryttere og publikum til årets højdepunkt for islandske heste. Her kåres dette års danmarksmestre i kategorierne ’Sport’ og den knapt så mundrette ’Gæðingakeppni’. I sportskonkurrencen bedømmes helheden af hest og rytter, mens der i Gæðingakeppni findes den bedste gæðingur, det vil sige ganger med gejst og power. Det skriver MCH Herning Messecenter i en pressemeddelelse.

Publikum kan se frem til nogle spændende dage med mulighed for at komme tæt på landets bedste ekvipager, det vil sige heste med ryttere. Op mod 270 ekvipager forventes at deltage. Der skal konkurreres om titlerne i både den firtaktede, næsten dansende gangart tölt og pas-discipliner, og søndag 15. juli afsløres det, hvilke heste og ryttere der skal repræsentere Danmark ved de nordiske mesterskaber i Sverige til august.