Mand bag bombetrusler i Herning: Det må have slået klik for mig

Palle Heering Nielsen 

45-årig mand fra Borris har erkendt at stå bag, men kan ikke forklare, hvad der fik ham til at ringe til Arriva og Scandic Regina i går morges

HERNING Politiet afhørte i går den 45-årige mand fra Borris, som har erkendt at stå bag en bombetrussel mod Herning Station og senere hotellet Scandic Regina i Fonnesbechsgade mandag morgen.

- Ved afhøringen kunne han ikke forklare, hvorfor han havde gjort det. Han sagde: Det må jo have slået klik for mig, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Ringede hjemmefra
Den 45-årige erkendte, at han havde ringet og fremsat truslerne, inden han skulle på arbejde, og at han havde været alene på sin bopæl, da det skete.

Han ringede fra sin egen mobiltelefon, og derfor var det en forholdvis enkel sag at finde frem til ham.

- Han har ikke noget at udsætte på hotellet, og han har ikke haft nogen vinding ved det. Han kunne eksempelvis have gjort det, fordi han ville se blå blink, men han ringede hjemmefra, forklarer Henning Præstegaard.

Perroner søgt igennem
Den første opringning til Arriva kom klokken 6.10, og flere patruljer var hurtigt på banegården, hvor betjentene fik kontakt til personalet.

Der var gjort rent på perronerne, og derfor kunne betjente med hunde hurtigt konstatere, at der ikke var smidt en bombelignende genstand i skraldespandene, og der var ingen poser eller tasker, som kunne indeholde en bombe.

Mens eftersøgningen fandt sted, blev der ringet til Scandic Regina, og der blev sendt en patrulje til hotellet.

- Natportieren kunne oplyse, at dørene til hotellet havde været låst hele natten, siger Henning Præstegaard.

Sigtet for trusler og løsladt
Politiet tog mandag morgen også kontakt til en borger i Herning, som for en uge siden gik rundt ved Scandic Regina og bankede på ruderne til hotellet.

Han kunne hurtigt udelukkes som mulig gerningsmand, og senere kom den 45-årige mand i søgelyset. Han blev anholdt klokken 11.45 på sin arbejdsplads og taget med til afhøring.

Han blev løsladt efter endt afhøring, da der ikke var grundlag for at fremstille ham i et grundlovsforhør. Han er sigtet for trusler efter paragraf 266 i straffeloven.