Stor tilfredshed: 50.700 besøgte Landsskuet

Brian Kjær Andersen 

Arrangørerne af dyrskuet ser flere forklaringer på fremgangen i besøgstallet

STATUS Det er en særdeles tilfreds Mads Fjordside, der som daglig leder af Landsskuet kan gøre status over de tre dage med dyrskue på Landsskuepladsen i Herning.

Efter afslutningsdagen lørdag er besøgstallet gjort op til 50.700 gæster. Netop at nå de magiske 50.000 var ønskescenariet for Landsskuet, der kunne glæde sig over godt vejr alle dage.

- Det er en fremgang på over 4000 i forhold til sidste år, så vi er særdeles godt tilfredse med årets arrangement, hvor vi blandt andet havde flere hesteaktiviteter. Vi har samtidigt tiltrukket nye udstillere af maskiner og produkter, ligesom vi hele tiden udvikler Landsskuet som formidler af det moderne landbrug til forbrugerne, siger Mads Fjordside.

Årets smukkeste ko
Lørdag kårede Landsskuet de bedste dyr på tværs af de mange kvægracer.

Danmarks Smukkeste Malkeko 2018 blev en rødbroget holstein-ko fra Asger Kappel i Fjerritslev, mens en sortbroget holstein-kvie fra Tøvestensgaarden ved Slagelse blev Miss Teen. De to malkekøer sejrede i de afsluttende finaler på Landsskuets kvægkonkurrencer lørdag eftermiddag og fik både krans, mavebånd og champagne.

Blandt kødkvæget blev den bedste ko på tværs af de mange kødkvægracer en hereford-ko fra Bent Sørensen ved Hovedgård, mens den bedste tyr var en charolais fra Pallas Charolais ved Bindslev.

En jydsk hest fra Rasmus Bendixen, Farsø, blev kåret som bedste tre års hoppe på tværs af racerne, mens en fjordhingst fra Preben Olesen, Dronninglund, blev bedste hingst.