Politiet anholder mand efter bombetrusler i Herning

Martin Hove Thomsen 

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at en 45-årig mand er blevet anholdt for at stå bag bombetruslerne i Herning - manden har erkendt

HERNING Mandag morgen bød på en helt del at se til for politiet, da der ikke bare en, men to gange, blev meldt om bombetrusler i Herning. Først på Herning Station klokken 06.10 og siden på Hotel Scandic Regina klokken 06.44.

Politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning kan nu fortælle, at manden bag bombetruslerne er blevet anholdt.

- Vi foretog anholdelsen klokken 11.45. Det er en 45-årig mand fra Borris, og han har erkendt, at det var ham, som stod bag opkaldene, siger politikommissæren og tilføjer, at anholdelsen foregik udramatisk - og fandt sted på mandens arbejdsplads.

Brugte sin egen telefon
Politiet kunne forholdsvist nemt identificere og finde frem til manden, da han havde benyttet sin egen mobiltelefon.

- Men vi skulle selvfølgelig sikres os, at det var ham, der havde ringet. Han kunne eksempelvis have tabt mobilen. Men han har erkendt det, så vi må gå ud fra, at det er ham, siger politikommissæren.

Politiet kender manden sporadisk fra tidligere, men det er for småkriminalitet - og slet ikke noget, der er på niveau med bombetruslerne, siger Henning Præstegaard.

Motiv endnu ukendt
Han fortæller også, at det ikke umiddelbart tyder på, at manden har været påvirket af hverken alkohol eller narkotika. Næste skridt i sagen bliver at få manden afhørt.

- Han skal afhøres i eftermiddag, og så lader vi anklagemyndigheden vurdere, hvad der skal ske af sanktioner - om han eventuelt skal varetægtsfængsles, siger Henning Præstegaard.

På spørgsmålet om, hvad motivet til bombetruslerne skulle være, siger politikommissæren:

- Det er for tidligt at sige. Så langt er vi ikke nået endnu.

I forbindelse med bombetruslerne blev der sendt flere patruljer til området - herunder hundepatruljer. Efter hundenes gennemsøgning af området, blev det konstateret, at der ikke var noget usædvanligt på stederne. Hotellet samt tog og busser kunne derfor fortsætte den normale drift.