VM-bronze til Herning-bryder

Jørn Just Kristensen 

Turpal Bisultanov fulgte i storebrors bryde-spor og tog medalje ved VM i Kroatien

BRYDNING Der er bare krummer i den brydefamilie. For fem uger siden vandt storebror Rajbek Bisultanov EM-guld for U23-brydere i Istanbul, og her til aften viste lillebror Turpal Bisultanov, at han også har international topklasse.

Den 16-årige Herning-bryder vandt lørdag aften VM-bronze for U17-brydere i Zagreb, Kroatien.

Turpal Bisultanov kæmpede sig i første omgang til kvartfinalen, hvor han fredag eftermiddag tabte på point til den senere verdensmester, Karen Khachatryan fra Armenien.

I brydning er reglerne sådan, at når finalisterne er fundet, så genindtræder alle brydere, der har tabt til de to finalister i en sindrig kamp om to bronzemedaljer. Og dér var herningenseren uimodståelig i lørdagens kampe.

Serbiske Mario Vukovic blev kørt rundt på madrassen og besejret hele 10-0, og i den efterfølgende bronzekamp fortsatte Turpal Bisultanov den angrebslyst og vandt 7-1 over David Zhytomyrsky fra Israel.

Den 16-årige midtjyde med de tjetjenske rødder vandt dermed fire af sine fem VM-kampe i 80 kiloklassen og blev altså kun slået af den nye verdensmester.