Tusindvis af kroner til forældreløse børn samlet ind i Herning og omegn

Frivillige fra Herning Kommune samlede 33.455 kroner ind til forældreløse børn

Velgørenhed Med en indsamlingsbøtte i hånden og et smil på læben gik borgere fra Herning Kommune 6. maj på gaden for at samle ind til SOS Børnebyerne. Nu er de mange donationer talt op.

33.455 kroner blev det flotte tal, som dedikerede borgere fra Herning Kommune fik i bøtterne.

Det skriver SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse.

På landsplan samlede 4355 indsamlere fire millioner kroner ind til arbejdet for forældreløse og udsatte børn.

- Vi er meget glade for opbakningen. SOS Børnebyerne vil gerne sende et stort tak til alle de, der rev en dag ud af kalenderen for at hjælpe forældreløse og udsatte børn. Det er fantastisk at se, hvor mange der prioriterede at støtte SOS Børnebyerne, da en af vores indsamlere bankede på døren, siger direktør i SOS Børnebyerne Mads Klæstrup Kristensen.

At indsamlingsresultatet først er gjort op et stykke tid efter landsindsamlingen, skyldes, at SOS Børnebyerne samler ind anderledes end de fleste hjælpeorganisationer for at spare penge.

- SOS Børnebyerne har ikke lokale indsamlingsstationer, hvor man kan hente en tom indsamlingsbøtte og senere aflevere en fuld bøtte. Vi sender indsamlingsbøtten med posten, og indsamleren skal så slev aflevere donatione i en bank. Det er en billigere måde at arrangere en landsindsamling på, og dermed kan vi sikre, at flere penge går til de børn, som indsamlerne er med til at hjælpe, forklarer Mads Klæstup Kristensen.

Når man kigger på, hvor mange donationer der er kommet via MobilePay, er det tydeligt, at danskerne har taget betalingsappen til sig.

- At man kan donere via MobilePay, har gjort det lettere at samle penge ind. Mange folk har ikke længere småmønter liggende, så det er rigtig smart, at man kan betale via sin mobiltelefon, lyder det fra Mads Klæstrup Kristensen.