FCM matchede hollandsk tophold i generalprøven

Jørn Just Kristensen 

Paul Onuachu scorede målet, da FCM spillede 1-1 i sommerens sidste testkamp

FODBOLD Generalprøven før Superligapremieren foregik i Holland for FC Midtjylland. Nærmere bestemt i landsbyen Dirkshorn i det nordlige Holland.

Sidste sæsons nummer tre i den hollandske Æresdivision, AZ Alkmaar, tog imod de danske mestre.

FCM åbnede opgøret med en opstilling, der givetvis er tæt på start-11 til næste uges Superligapremiere mod AGF. Men »ulvene« fik en skidt start på generalprøven. Allerede efter 10 minutter kom hollænderne i front.

Efter et midtjysk hjørnespark kastede målmand Marco Bizot bolden ud i venstre side til Teun Koopmeiners og så gik det kvikt fremad, inden han sendte et fint skifte over til norske Fredrik Midtsjö i modsatte side. Midtsjö lagde prompte bolden til rette for målscorer Oussama Idrissi.

Rasmus Nicolaisen havde et hovedstød på overliggeren efter et frispark fra Jakob Poulsen, og Gustav Wikheim missede alene med keeperen efter en pasning fra Mikkel Duelund. Men hollændernes føring holdt til pausen.

AZ Alkmaar skiftede flittigt ud til anden halvleg og byttede resten af markspillerne efter 62 minutter.

Bare to minutter senere udlignede Paul Onuachu. Den store nigerianeren headede et indlæg fra Marc Dal Hende i nettet til 1-1.

Duelund udgik efter en halv time
Det var nigerianerens første scoring i opstarten, og han begyndte endda opgøret på bænken. Onuachu kom ind efter 34 minutter, da Mikkel Duelund af uvisse årsager måtte udgå.

I slutfasen var der angiveligt chancer i begge ender af banen.

- Jeg oplever det som en tempofyldt kamp og en rigtig god generalprøve, før det går løs i næste uge, siger midterforsvareren Erik Sviatchenko i et video-interview på klubbens hjemmeside.

Det var FCM’s sjette træningskamp efter 3-1-sejr over AGF i den første og dernæst 2-1-sejr over Malmö FF, 2-2 mod FC Fredericia, 1-2-nederlag mod SønderjyskE og en 4-1-sejr over Thisted.

De danske mestre åbner Superligasæsonen på næste lørdag - 14. juli - når AGF gæster MCH Arena.