Brandhofs perle rakte ikke for FCM

Jørn Just Kristensen 

De danske mestre stillede i stærkeste opstilling, men tabte 1-2 til SønderjyskE trods drømmemål af ung indskifter

FODBOLD Bare 11 dage før Superliga-premieren fik FC Midtjylland i dag et lille »wakeup-call« i Haderslev.

De danske mestre tabte 1-2 til SønderjyskE.

Cheftræner Jess Thorup åbnede ellers opgøret i noget, der ligner stærkeste opstilling, og han foretog kun én udskiftning i den første time af opgøret.

Dagens midtjyske stjernestund kom pudsigt nok minuttet efter en større udskiftningsbølge et kvarter før tid. Frederik Brandhof modtog bolden 25 meter fra mål og bankede den resolut op i målhjørnet uden det store tilløb. En ren perle fra den 21-årige spiller, som FCM sidste sommer købte i Skive og lejede tilbage til samme klub.

FCM dominerede opgøret efter pausen, hvor det blev til fine chancer for blandt andre Marc Dal Hende, Jakob Poulsen, Paul Onuachu og Bozhidar Kraev.

Men SønderjyskE var til gengæld det bedste hold før pausen. FCM kunne slet ikke få spillet til at flyde og skabte tæt på ingen chancer.

Fire minutter før pausen kom SønderjyskE i front. Den nyindkøbte hollandske bomber, Mart Lieder, headede bolden i mål ved bagstolpen efter indlæg fra Eggert Jonsson.

FCM spillede langt bedre efter opsangen i pausen og kom som nævnt til flere muligheder, men SønderjyskE kom på 2-0 efter et heldigt frisparksmål. Niki Zimling sendte sit spark mod forreste stolpe, men det ramte Gustav Wikheim i muren og gik i mål ved fjerneste stolpe i stedet uden chance for Jesper Hansen i ulveburet.

FCM pressede hårdt på i resten af kampen og fik både reduceret og havde chancer til udligning, men det blev ved den sønderjyske 2-1-sejr.

Midtjyderne spiller træningskamp igen i morgen. Det er imod Thisted FC fra 1. division klokken 16.00 i Ikast.