Ny stor fantasy-musical i kongrescentret

Til januar kommer Djævelens lærling til MCH Herning Kongrescenter

MUSICAL Kenneth Bøgh Andersens storsælgende fantasy-roman Djævelens lærling forvandles til en ny, stor musical, som får verdenspremiere i et stort rødt djævletelt på Refshaleøen 1. november 2018. Herefter drager musicalen på danmarksturné og kan i den forbindelse opleves for første gang i Herning 5. januar 2019. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Med den karismatiske og prisbelønnede Peter Langdal i instruktørstolen, bliver børn, unge og voksne inviteret på en rejse ind i en rørende og humoristisk fortælling om den artige dreng, Filip, der ved en fejltagelse ender i Helvede. Her skal han mod alle odds oplæres som Djævelens arvtager.

Gensyn med ungt stortalent
I hovedrollen som Filip ses det unge stortalent Oscar Dietz, som blandt andet er kendt for sin hovedrolle i biografsucceserne Antboy 1, 2 og 3, baseret på Kenneth Bøgh Andersens bogserie samt i titelrollen som Billy i Billy Elliot på Det Ny Teater. Nu indtager Oscar endnu en hovedrolle, denne gang i skildringen af Bøgh Andersens hovedkarakter Filip. Herudover medvirker Søren Hauch-Fausbøll, Torben Zeller, Sofie Amalie Kronborg Christensen, Mikkel Moltke Hvilsom og Mikkel Vadsholt samt et 7-mand stort liveorkester.

En engel i Helvede
Djævelens lærling er en tankevækkende og humoristisk fantasy-fortælling om drengen Filip, der på trods af sin sødme og artighed ved et uheld ender hos Djævelen i Helvede. Filip skal her oplæres som Djævelens arvtager og må mod sin viljetilpasse sig livet hos Djævelen, hvor godhed er en synd, og ondskaben hyldes. Filip fatter interesse for sin nye veninde Satina, og de kommer på sporet af et plot mod Djævelen, som hvirvler dem ind i et spind af forelskelse, kærlighed og jalousi, der tvinger Filips dybt begravede skyggesider frem i lyset. For hvem i Helvede kan man egentlig stole på? Og hvad kan få en sand engel til at begå djævelske gerninger.

Stærke kreative kræfter står bag
Djævelens lærling instrueres af den erfarne sceneinstruktør Peter Langdal, der gennem mere end 30 år har skabt en lang række musicals, operaopsætninger, komedier og teaterklassikere. Mads Æbeløe (Shu-bi-dua, Seebach) og amerikanske Philip LaZebnik (Pocahontas, Prinsen af Egypten og Tempelriddernes skat) står bag omskrivningen fra bog til scene. Den unge amerikanske komponist Madeline Myers har skrevet musik og sangtekster, når Djævelens lærling for første gang nogensinde går i luften som musical. Desuden medvirker et liveorkester under ledelse af kapelmester Mikkel Gomard.

Djævelens lærling produceres af Heltemus Production, der tidligere har stået bag de anmelderroste opsætninger af Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter, Into The Woodsi Glassalen og senest Green Day’s American Idiot, der høstede meget ros fra anmeldere ved premieren i Den Grå Hal.