Georg Sørensen fik ideen til denne messe for 30 år siden

Transportmessen, som er den største af sin slags i Skandinavien, har været afholdt siden 1988 og fortsætter i 2019

MESSE Da MCH Messecenter Herning første gang slog dørene op til transportmessen i 1988, var det med et ønske om at skabe et mødested for alle med rødder i transport- og logistikbranchen. Det lykkedes, og transportmessen har siden været branchens foretrukne mødested, som omkring 500.000 besøgende har lagt vejen forbi.

I MCH kan man glæde sig over, at 30 år efter messen løb af stablen første gang, så er den stadig branchens foretrukne mødested, og i 2017 slog man alle rekorder med 325 udstillere. Når messen afholdes igen til marts, bliver det med helt nye områder som mobilitet og grøn transport, men præcis som i 1988 er messens primære fokus transportløsninger - både de helt aktuelle og dem som fremtiden vil komme til at præsentere branchen for.

Opbakning er afgørende
I 1988 var Georg Sørensen som projektleder idémanden bag transportmessen. I dag er han administrerende direktør i MCH, og han ser tilbage på dengang, hvor han i sin Saab 99 kørte Danmark rundt for at møde samarbejdspartnere og potentielle udstillere personligt.

Det lykkedes at få bred opbakning til messen fra hele transportbranchen, og da man 5. maj 1988 slog dørene op til MCH’s første transportmesse, var det med 270 udstillere.

- Jeg husker med glæde tilbage på opstarten og den store opbakning. En opbakning, der var afgørende dengang, nu og i fremtiden, siger Georg Sørensen, der benytter markeringen af de 30 år til også at rette en stor tak til samarbejdspartnerne og se fremad:

- Gennem de 30 år har vore samarbejdspartnere udfordret os på den gode måde, og derfor har Transport konstant udviklet sig i takt med både tiden og branchens behov. Vi glæder os allerede nu til at byde velkommen til Transport 2019.

Et stærkt bagland
DTL - Danske Vognmænd har været medarrangør siden 1988, og her er man slet ikke i tvivl om, at messen har stor betydning for deres medlemmer.

- Når vognmændene i DTL taler om »Herning-messen«, så tænker alle på den tilbagevendende transportmesse hvert andet forår. Mere skal der ikke til: »Vi ses jo i Herning«! For ikke alene er transportmessen Skandinaviens største af sin art. Det er også her, vognmændene er sikre på at kunne se det nyeste materiel og mødes helt uformelt. DTL har hver gang haft glæden af at kunne udstille i MCH, hvor der altid er plads til, at vi kan udfolde os, siger Erik Østergaard, administrerende direktør for DTL - Danske Vognmænd i en pressemeddelelse.

Danske Speditører, som er et af de nye medlemmer, glæder sig over samarbejdet med MCH om messen.

- Vi har altid bakket op om messen. Nu er vi så blevet medarrangør, og vi ser frem til at være med til at udvikle på et stærkt udstillingsvindue for logistikløsninger, der skal henvende sig til vores medlemmer og deres kunder, fortæller Martin Aabak, administrerende direktør for Danske Speditører.

Til gavn for medlemmerne
3F Transportgruppen, som repræsenterer transport- og lagerarbejderne, er ligeledes et af komitéens nye medlemmer. Her glæder man sig over at have mulighed for at være med til at udvikle messen til gavn for 3F’s mange medlemmer.

- Størstedelen af vores medlemmer har de seneste mange år haft tradition for at mødes på messen i Herning. Vi ser frem til, at vi kan være med til at udvikle dette mødested for vores medlemmer og resten af transportbranchen, udtaler Jan Villadsen, gruppeformand for 3F Transportgruppen.

Bag messen står en komité bestående af ATL - Transportens arbejdsgivere, AutoBranchen Danmark, Danske Busvognmænd, Danske Speditører, De Danske Bilimportører, DI Transport, DTL - Danske Vognmænd, Foreningen af Vognimportører i Danmark, ITD og 3F Transportgruppen.