To nye nordamerikanere til Blue Fox

Thomas Damm 

Endnu en stærk angriber samt en back, der også kan spille angriber, slutter sig til Herning Blue Fox i næste sæson

ISHOCKEY Det er på papiret et par rigtigt spændende navne, som Blue Fox har lavet aftaler med for den kommende sæson.

Efter det i sidste uge var den canadiske angriber Zach Torquato, man kunne præsentere, er der nu fundet yderligere to spillere med rødder i Nordamerika.

Den ene, 29-årige Evan Mosey, er født og opvokset i USA, men han har også engelsk pas og har de to seneste år repræsenteret Storbritannien på landsholdsplan.

Tre af de seneste fire sæsoner har han tilmed også spillet for Nottingham Panthers i den britiske isliga. Det spændende ved ham er samtidig, at han både kan spille back og angriber.

- Jeg vil gerne have det at vide 30 minutter før en kamp, hvis træneren har tænkt sig at bruge mig i en anden position end i den foregående kamp, så jeg mentalt lige kan forberede mig på det, siger Evan Mosey til nottinghampost.com.

Skolet i Nordamerika
Cheftræner Petri Skriko præsenterer dog Mosey primært som back.

- Umiddelbart er det jo altid spændende at finde spillere fra et land, som sjældent leverer spillere til det danske. Men hans skoling er meget amerikansk, og jeg tror, vi lidt uventet får en målfarlig back at se, som besidder det temperament i spillet, som vi kender fra nordamerikanske spillere. Han er ikke en kæmpestor back, men har en fin størrelse og forstår at udnytte den både i den fysiske del, ligesom han med et godt skøjteløb også kan rykke sig i de fordelagtige positioner, siger Petri Skriko i en pressemeddelelse fra klubben.

Mosey har da også udelukkende spillet i USA helt indtil 2013, hvor han fik en enkelt sæson hos belgiske HYC Herentals, der spiller med i den fælles hollandsk-belgiske liga.

Den angrebsivrige back har et blandet cv, der også byder på 41 kampe og 9 point i AHL, der er den næststærkeste liga i Nordamerika.

Han nyder dog at spille på de store baner i Europa frem for de noget mindre baner i Nordamerika.

- Jeg synes selv, at jeg er en bedre spiller på de større baner, men det kan være svært at afgøre. Folk forstår ikke altid, at AHL er så anderledes end europæisk ishockey. På de små baner skal man »bare« jagte pucken. Det handler ikke helt så meget om færdigheder, siger Evan Mosey til nottinghampost.com.

I næste sæson spiller Storbritannien med ved A-VM i Slovakiet. Oprykningen blev dog sikret uden hjælp fra Mosey, der måtte melde afbud med en brækket ankel.

Mange point i Italien
Også den anden nye spiller, canadiske Riley Brace, har prøvet lidt forskelligt i karrieren. 71 kampe i AHL er det eksempelvis blevet til.

I 2016 kom den nu 26-årige angriber for første gang til Europa. Han begyndte sæsonen hos tyske Ravensburg i DEL2, men skiftede hurtigt til italienske Cortina, hvor han også var i sidste sæson.

Her blev han holdkammerat med Zack Torquato, som han også havde spillet med de to foregående sæsoner i USA. Hos Cortina blev det til flotte 132 point i 69 kampe.

- Da vi offentliggjorde Zack Torquato-kontrakten, understregede jeg, at vi søgte den nordamerikanske vilje og mentalitet, som vi måske manglede lidt hos vores imports i de sidste og afgørende kampe i sidste sæson. Der er ingen tvivl om, at Riley Brace er den type. Han tager gerne turene ind i de områder, hvor det gør ondt, og så har han et helt naturligt målinstinkt.

- Jeg spår faktisk, at Riley kunne gå hen at blive lidt af en favorit hos vores fans med hans tilgang til spillet og viljen til at gå forrest for holdet, siger Petri Skriko.

Dermed har Blue Fox fire udlændinge på kontrakt. Jan Dalecky og Zack Torquato er de to øvrige.