Lind-dreng har genrejst sin barndomsklub

Mikkel Korsgaard Christensen 

Herning Bladet uddeler som noget nyt månedens buket til en person i lokalområdet, der har fortjent et skulderklap. Denne måned skal personen findes i Lind

ILDSJæL Det er midt på eftermiddagen, og solen står flot på himlen. Hos vingrossist-virksomheden Excellent Wine i Lind - med udsigt ud til grønne vinstokke - sidder 25-årige Joakim Henriksen. Han er i fuld gang med dagens arbejde, da døren til administrationsbygningen går op, og Herning Bladet træder ind for at overrække ham en sommerbuket som et bevis på, at han har udrettet noget særligt.

- Hvad sker der nu?, udbryder Joakim Henriksen efterfulgt af et stort smil. Der er ingen tvivl om, at dagens hovedperson er både overrasket og glad. Men hvad er det så egentlig, Joakim Henriksen har bedrevet, som har udløst anerkendelsen i form af månedens buket? Svaret skal findes 500 meter væk fra arbejdspladsen Excellent Wine - helt nøjagtigt på banerne bag Alpi Hallerne og ikke mindst i omklædningsrummet.

Efter en lang og stolt æra med masser af medlemmer hos Herre Senior i KLG Fodbold, mødte afdelingen for måneder tilbage pludselig modgang. Flere spillere havde valgt at søge væk fra klubben, andre var flyttet. Det gode sammenhold var ikke helt det samme.

- Vi stod i en situation, hvor vi først og fremmest ikke havde en træner, og vi kunne se, at hvis vi ikke gjorde noget, ville vi stå uden et hold. Jeg har spillet i KLG, siden jeg var fire år, så jeg valgte at træde til for klubben, som jeg elsker, forklarer cheftræneren.

Den vigtige tredje halvleg
Joakim Henriksen forsøgte herefter at bygge holdet op igen, hvor den største dyd skal findes i sammenholdet, og han er også imponeret over, hvor godt de øvrige spillere har taget imod hele det nye »gamle« set-up.

- Jeg ville gerne have os tilbage til rødderne igen. Vi har fået et omklædningsrum, hvor alle er velkomne, og hvor vi har en fantastisk stemning, forklarer Joakim Henriksen, som i dag er rigtig glad for at have taget beslutningen om at blive træner for klubben. Resultatmæssigt er det også gået fremragende, og KLG kunne for et par uger siden lade sig hylde som kommunemestre.

- Det er selvfølgelig fedt at lave resultater, men grundstammen i en fodboldklub skal findes i sammenholdet i omklædningsrummet, og her har vi nogle fantastiske gutter. Vi er heldigvis ikke færdige endnu, og der er plads til forbedringer, så næste sæson bliver endnu bedre fra vores side, lyder det målrettet fra Lind-drengen, før arbejdet igen kalder. Inden længe kalder arbejdet også endnu engang efter sommerferien i KLG, hvor 20 gutter har genfundet sammenholdet under Joakim Henriksens vinger.