Håndboldklub vil udvikle erhvervstalenter

Herning-Ikast Håndbold og virksomheden Shining Eyes danner HIH Young Talents for unge talentfulde medarbejdere

UDVIKLING Det er en lidt utraditionel alliance, der introducerer et nyt koncept i dag. Herning-Ikast Håndbold og konsulentvirksomheden Shining Eyes, der specialiserer sig i personlig udvikling, vil tilbyde et talentudviklingsprogram til virksomheder.

Konceptet hedder »HIH Young Talents«, og det retter sig til unge under 35 år. Her kan virksomheder sende deres talentfulde unge medarbejdere på et 10 måneders forløb, der vil øge deres robusthed, give dem en højere grad af selvledelse og gøre dem til virksomhedens kulturbærere.

Morten Sønderstrup Nielsen fra Shining Eyes fortæller, at der vil være fokus på hele mennesket i forløbet.

- Vi vil blandt andet fremme den personlige udvikling hos deltagerne og øge deres robusthed, mens vi kigger på, hvordan de fungerer under pres og give dem redskaber til håndtering af pres. Det gavner medarbejderen selv såvel som virksomheden, siger han.

Det er målet at uddanne deltagerne i team-tankegangen, det handler om, at ingen er over holdet.

- Vi tænker lidt ud af boksen
Og netop den tankegang kan Herning-Ikast Håndbold se sig selv i, og derfor er klubben indgået i samarbejdet, forklarer direktør Jacob Mølgaard Christensen.

- Jeg tror på, at vi kan være first-movers inden for talentudvikling og skabe et netværk for unge business-talenter, for det mangler der. Vi tænker lidt ud af boksen i forhold til traditionel netværkstankegang, og det er helt bevidst. Det udspringer af vores CSR-strategi om at udvikle hele mennesker, siger han og forklarer, at talentprogrammet spiller sammen med håndbolden på flere måder.

- »HIH Young Talents« går hånd i hånd med klubbens filosofi om det at blive en bedre håndboldspiller. Ved hvert modul får deltagerne nogle arbejdsredskaber og nogle udviklingsområder, som de skal hjem og træne. Og såvel som, at der skal være et menneske bag spilleren, når der resterer ét minut af en kamp med fuld knald på alle kedler, skal der også være et menneske bag enhver medarbejder, når han eller hun møder modstand og pres, siger Jacob Mølgaard Christensen.