Flere midtjyder på »Danmarks vigtigste landshold«

En bager fra Herning og en murer fra Spjald er med på årets EM-hold for håndværkere

HåNDVæRK Om tre måneder begynder EuroSkills 2018 i Budapest for Europas dygtigste unge håndværkere. 450 unge fra erhvervsuddannelserne i 26 europæiske lande vil konkurrere indenfor 42 forskellige fag.

Det danske EM-landsholdhold består af 12 unge, der skal konkurrere i 10 forskellige fag. Holdet har i den forgangne weekend været samlet til teambuilding i København.

I lyset af de mange rapporter om alvorlig mangel på faglærte på det danske arbejdsmarked har SkillsDenmark valgt at kalde de 12 unge for »Danmarks vigtigste landshold«. Det begrunder formanden for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, således:

- Når man siger landshold, tænker de fleste på sport, og alle landshold er vigtige, for de samler nationen og underholder os. Vores formål er at skabe fokus på erhvervsuddannelserne gennem konkurrencer som DM i Skills, EuroSkills og WorldSkills. Det er underholdende, men det er ikke for sjov. Der er brug for det, siger Jesper Juul Sørensen med henvisning til de mange dystre forudsigelser af den mangel på faglærte, der i de kommende år vil true vækst og udvikling i dansk håndværk og industri.

- De mest alvorlige scenarier spår en mangel på 60.000–70.000 faglærte i 2025. Det er derfor, vi tillader os at kalde vores unge landsholdsdeltagere for Danmarks vigtigste landshold, uddyber han.

På gruppefotoet er det fra venstre: bager Lasse Nørup Bentsen, Herning, landbrugsmaskinmekaniker Ronni Larsen, Hurup, gulvlægger Emil Bay Graabeck Jensen, Hinnerup, flisemurer Samuel Birk Axelsen, Aalborg, murer Kenneth Meldgaard Ebbesen, Spjald, bygningsstruktør Mathias Kjærgaard Jørgensen, Aabenraa, receptionist Nicoline Rohmann Håkansson, Aarhus, bygningssnedker Justian Raahauge, Glostrup, anlægsgartner Jesper Frederiksen, Otterup, anlægsgartner Peter Levin, Horsens, møbelsnedker Mathias Andersson, Rødovre, bygningsstruktør Line Biltoft Jepsen, Varde, Teamleder Nicolai Asmussen, Holstebro.