100 ferietilbud til børn

Sommerferie er lig med Aktiv Ferie, og man kan stadig nå at melde sig på nogle af aktiviteterne

HERNING Der er som altid masser af aktiviteter i Herning for ferieramte børn. Sommerferie er nemlig lig med Aktiv Ferie.

Herning Kommune har i samarbejde med Herning Idrætsråd og Kulturelt Samråd strikket næsten 100 tilbud sammen inden for kategorierne kreativ, musik, hobby, idræt, kampsport og udeliv, så der skulle være noget for enhver smag.

Man kan komme på billedskole, på filmværksted, på fiskeskole eller prøve kræfter med judo, vandski eller skydning.

Johs. Poulsen (R), formand for kultur- og fritidsudvalget, skriver på Aktiv Feries hjemmeside:

»En lang række foreninger og kulturelle institutioner tilbyder en masse spændende aktiviteter med en mangfoldighed af muligheder for alle aldersgrupper. Der er en bred vifte af kreative, musiske, oplevelsesmæssige og idrætslige tilbud. Langt de fleste aktiviteter er gratis, mens nogle få koster lidt. Aktiviteterne introducerer til forenings- og kulturlivets mange forskellige tilbud.

Samtidig er der rig mulighed for at prøve nye aktiviteter eller fokusere på kendte tilbud i samvær med kammerater og møde nye venner med samme interesser. Vi håber, at rigtig mange har lyst til og mulighed for at deltage i en eller flere aktiviteter, og at de mange tilbud medvirker til et aktivt og indholdsrigt fritidsliv på et tidspunkt, hvor mange familier ikke holder ferie«.

Team Teatret er blandt de mange, der tilbyder lærerig adspredelse, når sommerferien bliver lidt for lang.

Her kan unge fra 6. klasse og op til og med 10. klasse i uge 27 være med til at skabe deres egen teaterforestilling - på den helt rigtige scene og i samarbejde med rigtige skuespillere.

Der er lagt op til fem dage med intenst arbejde og masser af plads til sjov og ballade. Alt imens skuespillerne giver alle deres bedste fif videre til deltagerne.

I uge 32 tilbyder Team Teatret maske-workshop for de lidt mindre børn. Her er det skolebørn fra 3. - 6. klasse, som over tre dage kan skabe en maske og se, om de kan finde en grimasse, der kan passe.

Tilmeldingsfristen er teoretisk set overstået, men hvis der stadig er ledige pladser på åbne hold - såsom Teams teaterhold - så skulle man kunne nå det endnu.