Sommerkoncert med drengekoret

HERNING Tirsdag 26. juni holder Herning Kirkes Drengekor sommerkoncert i Herning Kirke.

På programmet står værker af den engelske komponist Benjamin Britten og en af Brittens lærere, komponisten Charles Wood. Drengekoret har i årevis sendt unge mandssangere videre til konservatoriet, og ved koncerten får man mulighed for at høre nogle af de unge mandssangere, som forbereder sig på en tilværelse som professionelle sangere, ligesom et par af korets drengesopraner optræder som solister i programmet, som er domineret af engelsk kirkemusik.

Kirkens store orgel er i disse uger ude af drift, fordi orglets bælg, svarende til lungerne i et menneske, er flækket. Det medfører en permanent hyletone, som er anstrengende at lytte til. Derfor er kirkens organist, Kristian Marius Andersen rykket fra orglet ned til klaveret.

Koncerten er korets næstsidste i denne sæson. Om torsdagen synger drengene i den store, smukke Brahetrolleborg Kirke på Sydfyn. Derefter venter en lang, velfortjent sommerferie.