Sinding-rytter i triumf: Femteplads i Race Across America

Jørn Just Kristensen 

Dan Nielsens projekt lykkedes. Den 45-årige brandmand fra Sinding fuldførte Race Across America som nummer fem i sin klasse

ULTRACYKLING - 40.000 højdemeter. Så er der ikke noget at sige til, at det trækker lidt i læggen.

Dan Nielsen har ikke mistet humoristiske sans. Ovenstående ord faldt i et live-interview på hans Facebook-side et lille minut efter, at han havde krydset målstregen i Annapolis, Maryland, og gennemført verdens hårdeste cykelløb, Race Across America.

På 11 døgn, 17 timer og 10 minutter cyklede den 45-årige ultrarytter fra Sinding 4940 kilometer fra Oceanside i Californien på den amerikanske vestkyst til Annapolis på østkysten. På tværs af ørken, bjergkæder og mere flade stykker og med yderst begrænset søvn.

Det sikrede ham en femteplads i sin klasse - mænd under 49 år - og en samlet sjetteplads for alle solo-ryttere i årets Race Across America, hvor rigtigt mange udgik - blandt andet som følge af den voldsomme hede i løbets første to-tre døgn.

Men 45-årige Dan Nielsen fra Sinding klarede det og nåede det mål, som glippede i 2016, da han måtte udgå som følge af en skade.