Foto: Flemming Hansen

Retten i Herning varetægtsfængsler mand for voldtægt af 9-årig

En 34-årig mand blev fredag fængslet i foreløbig fire uger. Han er mistænkt for at have voldtaget en pige, som han lokkede i sin bil

112 Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt en 34-årig mand, der er mistænkt for voldtægt af en 9-årig pige. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Anholdelsen skete ifølge politiet fredag lidt over middag.

- Den foreløbige efterforskning peger på, at forbrydelsen skete onsdag den 13. juni mellem klokken 18.00 og 20.30.

- Pigen blev lokket ind i mandens bil i Vinderup nord for Holstebro og kørt til et p.t. uidentificeret gerningssted, skriver politiet lørdag i pressemeddelelsen.

Allerede torsdag og fredag var der opmærksomhed omkring en større politiindsats ved Legind Sø på Mors. Det var efterforskningen af den mistænkte voldtægtssag.

- Af hensyn til den videre efterforskning kan politiet ikke oplyse yderligere, hverken om sagen i sin helhed eller om resultaterne af aktionen ved Legind Sø, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Den 34-årige blev i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Herning.

Han er ifølge TV MidtVest sigtet for frihedsberøvelse og fuldbyrdet voldtægt, men nægter sig skyldig. Ifølge sigtelsen lokkende han pigen ind i bilen og kørte rundt med hende i to timer.

Manden blev i forbindelse med grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger. Han valgte ikke at kære kendelsen til landsretten, skriver TV MidtVest.

/ritzau/