Nye bustider passer både med skoler og fly

HERNING Rute 53 mellem Herning og Viborg via Kølvrå og Karup får nye tider med Midttrafiks nye buskøreplan, der træder i kraft søndag 1. juli.

Ruten betjener mange skoler, men hidtil har det ikke været muligt at få bustiderne til at passe med alle folkeskolerne langs ruten samt ungdomsuddannelserne i Herning og Viborg. På enkelte skoler har elever derfor måttet vente meget længe før eller efter skoletid, oplyser Midttrafik i en pressemeddelelse.

Med de nye ændringer er ruten tilrettelagt, så den bedst muligt passer til alle folkeskolernes ringetider samt ringetiderne på ungdomsuddannelserne i både Herning og Viborg, hedder det videre.

Derudover ændres enkelte aftenafgange, så man kan komme fra Flyvestation Karup med bus til Herning og videre til Sjælland med tog om aftenen.

De nye køreplaner er allerede tilgængelige via midttrafik.dk samt Rejseplanen. Det er Midttrafik, der laver køreplanerne ud fra ønsker fra kommuner og Region Midtjylland, som bestiller den kollektive trafik, og med input fra kunder, chauffører og busselskaber.