FC Midtjylland vandt testen i Aarhus

Kenneth Kristiansen 

Første træningskamp gav en 3-1-sejr ude over AGF til FC Midtjyllands danske mestre

FODBOLD Sæsonens første testkamp sluttede med en sejr til FC Midtjylland på 3-1 over AGF i Aarhus lørdag eftermiddag.

De danske mestre fra FCM stillede op med et ungt mandskab. Flere af profilerne, heriblandt samtlige nyindkøb i sommerpausen, var ikke med på grund af småskader eller andre hensyn her tidligt i opstartsfasen. I stedet blev der »suppleret op« med talenter fra U19-holdet.

FC Midtjylland - og i øvrigt også hjemmeholdet AGF - stillede med to forskellige mandskaber i hver halvleg.

I første halvleg var det tydeligt, at det for FCM er tidligt på sæsonen, og at det hold, der stillede op, slet ikke er sammenspillet. Tremandsforsvaret, med Frederik Brandhof (hjemme fra lejemål i Skive), Nicolas Madsen (U19) og Rasmus Nicolaisen var tøvende, og det gav AGF-scoring allerede efter fem minutter, da Kasper Junker efter et hjørnespark fik alt for god tid og plads tæt foran mål til at sparke bolden ind bag FCM-keeper Bill Hamid.

Gæsterne fra FCM skabte ikke det store frem ad banen, bortset fra et enkelt godt angreb knap midtvejs i halvleg, som sluttede med en afslutning fra den unge nigerianer Jibril Abubakar - der i statur minder meget om landsmanden Paul Onuachu.

AGF stillede med noget, der lignede en Superliga-startopstilling i første halvleg og et langt yngre hold efter pausen. FCM derimod havde blandet kortene i begge halvlege, og efter pausen fik gæsterne da også langt bedre gang i spillet.

Det gav pote efter en times spil, da Awer Mabil bankede udligningen til 1-1 op i nettaget fra tæt hold. Australieren er en af de mange spillere, der lige nu er tilbage i FCM efter endt lejeophold.

Herfra gik det stærkt. Få minutter senere prikkede Zsolt Korcsmár bolden ind til 2-1 for FCM, og kort efter øgede Simon Kroon til 3-1.

Få minutter før tid måtte FCM-målmand Bill Hamid hive en flot redning frem, da han fik vippet et godt skud fra AGF’s Magnus Kaastrup på stolpen. Lidt senere brændte FCM’s Simon Kroon i helt blank position ved at sende bolden ved siden af mål.

FC Midtjyllands næste træningskamp spilles på fredag i Vildbjerg. Her er modstanderen svenske Malmø FF.