En dag med Danmarks blomster-elite for to lokale dekoratører

Mikkel Korsgaard Christensen 

To lokale blomsterdekoratører træner lige nu intensivt forud for DM i blomsterkunst

KONKURRENCE I baglokalet hos Birthes Blomster i Bryggergade bliver der i disse uger brugt en del ekstra timer. Således er aftenerne også taget i brug forud for DM i Blomsterkunst, som finder sted 30. juni i København. Linda Cramer - med Maiken Dahl Hansen som assistent - fra Birthes Blomster har kvalificeret sig efter en fornem andenplads ved de midt-og vestjyske mesterskaber, som blev holdt tidligere på året på Højskolen for design og håndarbejde i Skals.

Et væld af forskellige blomster i forskellige farver og former ligger organiseret på arbejdsbordet, for det er ikke nok bare at sætte nogle blomster sammen. Den rette kombination af farver, »runde blomster«, aflange og korte, er ifølge makkerparret noget, man skal have med i overvejelserne.

Ved mesterskabet, som finder sted på Københavns Rådhus, udfordres deltagerne derudover ikke kun på den faglige dygtighed, men også på innovation og kreativitet, indlevelse og forståelse, formgivning og farvesans.

Tre opgaver skal løses. En ukendte og en kendt. Derfor er træningen naturligvis i fuld gang.

- Der skal skabes en innovativ og håndbunden buket, og så skal vi skabe en søjle til Københavns Rådhus, forklarer Linda Cramer og peger over i hjørnet, hvor makkerparrets selvudviklede søjle er ved at blive klar.

En stor oplevelse i vente
Linda Cramer og Maiken Dahl Hansen viser ind i kaffestuen. På bordet ligger et medlemsblad for danske blomsterbindere, hvor Linda Cramer slår op på en side med 22 smilende ansigter.

- Her har vi deltagerne, og man kender jo mange af deltagerne, som har været med i mange år. Vi er jo ikke en stor konkurrencebutik som sådan, og vi er ikke erfarne i forhold til at være til mesterskaber, lyder det fra Linda Cramer, som bliver suppleret:

- Vi går selvfølgelig efter at gøre det så godt, som vi kan. Men oplevelsen i sig selv er vores drivkraft, og så kan vi tage en masse fagligt med, siger Maiken Dahl Hansen, som gerne vil medgive, at de skal konkurrere med eliten inden for blomsterkunst i Danmark.

- Nogle af dem deltager i forskellige mesterskaber både i Danmark og i udlandet, så det bliver spændende at måle sig med de allerbedste, forklarer hun.

- Maiken er god til at slå fast, at vi skal over og have en god oplevelse, og det er dejligt, for jeg kan godt mærke lidt nervøsitet, siger Linda Cramer med et smil.

Det bliver en firmafest
Det er første gang, at Birthes Blomster er repræsenteret ved DM, og blomsterforretningen går da også »all in« på dagen.

- Hele personalet tager med, og efter konkurrencerne er der stor fest, så det bliver en fed weekend, spår Linda Cramer.

Hun roser opbakningen fra sin arbejdsplads og nævner samtidig vigtigheden af, at man som blomsterdekoratør får lov til at eksperimentere med sit arbejde.

Linda Cramer er oprindeligt fra Vildbjerg. Hun har blandt andet arbejdet i Tyskland og Horsens, før turen i 2016 gik tilbage til det midtjyske og Birthes Blomster.

- Jeg har altid set op til denne her butik, og jeg har fulgt Birthe (indehaver Birthe Pedersen, red.) Hun har altid været en stor inspirationskilde, forklarer den kommende DM-deltager.

Arbejdet venter forude for Linda Cramer og Maiken Dahl Hansen. Det samme gør en stor oplevelse 30. juni i København.