Kæmpehandel: FCM sælger stortalent til Tyskland

Jørn Just Kristensen 

FCM scorer angiveligt omkring 35 millioner kroner på salget af Andreas Poulsen til Borussia Mönchengladbach

FODBOLD Andreas Poulsen er fortid i FC Midtjylland.

Den 18-årige Ikast-back er netop blevet præsenteret i den tyske traditionsklub Borussia Mönchengladbach, hvor han har underskrevet en femårig kontrakt.

Handlen gør ham ifølge FC Midtjylland til den dyreste teenager i dansk fodbolds historie. Det flugter fint med, at den store tyske avis Bild allerede i sidste uge skrev om en transfersum på 4,5 millioner euro - svarende til cirka 34 millioner kroner.

- Jeg er sindssyg glad, og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang, siger Andreas Poulsen i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, er også svært tilfreds med rekordsalget.

- Vi skal som klub være stolt af, at vi igen har udviklet en spiller, som er attraktiv for store klubber i Europa, siger Svend Graversen i selvsamme skrivelse fra klubben.

- Salget af Andreas er en understregning af, at de spillere, vi udvikler, har et meget højt niveau, og det er præcis det, vi hver eneste dag arbejder på at være gode til, siger Svend Graversen.

Andreas Poulsen bestod mandag lægetjekket hos Borussia Mönchengladbach, og i dag blev kontrakten underskrevet.

- Det har været lidt svært at falde i søvn om aftenen på det seneste, erkender Andreas Poulsen, som dog har mod på at tage endnu et skridt opad.

- Selvfølgelig bliver det hårdere dernede, men jeg glæder mig, og jeg ser frem til at lære masser af nye ting, siger Ikast-backen.

Stolte danske traditioner
I Borussia Mönchengladbach bliver han holdkammerat med Jannik Vestergaard fra det danske A-landshold, og klubben har i det hele taget stolte danske traditioner. Spillere som Allan Simonsen, Henning Jensen og Ulrik le Fevre har alle trukket den hvide Gladbach-trøje over hovedet tidligere.

Gladbach er en stolt traditionsklub i tysk fodbold og imponerede specielt i 70’erne, hvor det blev til fem tyske mesterskaber, to triumfer i UEFA Cup og en tabt finale i Europa Cuppen for mesterhold, der i dag bærer navnet Champions League.

18-årige Poulsen nåede blot 13 kampe for FC Midtjylland, inden det store salg kom. Nu fortsætter han karrieren i Gladbach, hvor det kunne se ud til, at han er tiltænkt en rolle som lærling bag den tidligere FC København-profil Oscar Wendt på venstre back.

- Andreas er en meget talentfuld venstre back med fart og offensive kvaliteter, og som allerede har klaret springet til professionel fodbold i Danmark. Nu tager han næste skridt i sin karriere, og vi glæder os over, at han besluttede sig for at gøre det hos Borussia, siger sportsdirektør Max Eberl til Borussia Mönchengladbachs hjemmeside.