FCM trak østeuropæisk modstand

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland skal møde vinderen af FC Astana og FK Sutjeska Niksic i Champions League

FODBOLD Turen går enten til Kasakhstan eller Montenegro, når FC Midtjylland træder ind i Champions League-kvalifikationen i 24.-25. juli.

FCM skal nemlig i anden runde af Champions League-kvalifikationen møde vinderen af FC Astana og FK Sutjeska Niksic fra første runde.

FC Astana må betegnes som storfavorit i opgøret mod de upåagtede mestre fra Montenegro.

Astana har været i europæiske gruppespil tre sæsoner i træk. I sæsonen 2015-16 var mesterholdet fra Kasakhstan i Champions Leagues gruppespil, og i de seneste to sæsoner har Astana været i gruppespillet i Europa League. I den forgangne sæson blev de toer i deres gruppe bag spanske Villarreal og gik videre til 1/16-delsfinalen, hvor de røg ud til Sporting Lissabon.

FC Astana har vundet mesterskabet i Kasakhstan i de seneste fire sæsoner på stribe og fører aktuelt også ligaen i denne sæson. I Kasakhstan spiller man nemlig sæsonen efter kalenderåret.

Det kan vise sig at være en stor fordel for FC Astana i de tidlige europæiske opgør. De var således i kamp i søndags og spiller hver weekend sommeren igennem.

16 A-landsholdsspillere
Holdets topscorere i den aktuelle sæson er Marin Tomasov fra Kroatien og Patrick Twumasi, der er landsholdsspiller for Ghana.

FC Astana har 12 spillere i truppen, der er noteret for A-landskampe for Kasakhstan. Dertil kommer fire spillere, der har A-landskampe for andre nationer.

Der er i øvrigt fire tidszoner til forskel på Herning og Astana.

Men modstanderen kan selvfølgelig også blive FK Sutjeska Niksic. Holdet fra Montenegro er dog langt fra så erfarne i de europæiske klubturneringer og kan ikke matche Astanas flotte europæiske resultater.

Mestrene fra Montenegro røg i sidste sæson ud af første kvalifikationsrunde til Europa League, da de tabte samlet 1-3 til bulgarske Levski Sofia.

Også i sæsonen 2015-16 røg Sutjeska Niksic ud i første kvalifikationsrunde, da de tabte 2-3 til ungarske Debrecen.

Sutjeska Niksic har vundet tre mesterskaber i Montenegro. Det var i sæsonerne 2012-13, 2013-14 og altså 2017-18.

Truppen består af to serbere og ellers er resten af spillerne fra Montenegro.

Kampene mellem FC Midtjylland og vinderen af FC Astana og FK Sutjeska Niksic spilles 24.-25. juli i Kasakhstan eller Montenegro med returkamp ugen efter på MCH Arena i Herning.

Læs sportschef Svend Graversens tanker om lodtrækningen lige her på