Foto: Martin Ballund

25-årig standset i stjålet bil i Herning

Herning Politiet anholdt i nat en 25-årig mand fra Silkeborg og sigtede ham for tyveri af en bil samt for indbrud.

En patrulje fik klokken 02.44 øje på en Toyota Carina, der i lørdags blev stjålet fra en adresse på Læsøvej. Betjentene standsede føreren i krydset ved Ny Møllevej og Gl. Landevej. Der blev fundet forskellige ting i bilen, blandt andet rulleskøjter og en kikkert, og de ting kendte ejeren af bilen ikke noget til. Politiet mistænker også manden for at være den ene af to gerningsmænd til et indbrud på Roarsvej, kort før bilen blev standset.

Der blev sikret sålaftryk på adressen, og de matcher med stor sandsynlighed de sko, som den 25-årige mand havde på, da han blev anholdt. Ved indbruddet blev en rude knust, og derefter stjal gerningsmændene en PH-lampe af modellen 3/2 til 5700 kroner. Beboeren i huset blev vækket ved indbruddet og kontaktede politiet.

Da lampen ikke blev fundet i bilen, har politiet en teori om, at der er en medgerningsmand på fri fod. Det stemmer overens med, at der tidligere er set to personer i den stjålne bil, da den kørte rundt i Lind, og den 25-årige mand har tidligere haft en »kollega« med, når han har begået kriminalitet.